Rotterdam/Haarlem,
23
oktober
2019
|
11:43
Europe/Amsterdam

Toerismestudenten halen 3.600 euro op voor goede doelen

Met drie bijzondere toeristische congressen bij Inholland Haarlem en Rotterdam hebben studenten van de minor Hospitality Management 3.600 euro ingezameld voor Wensenambulance Amsterdam en Make-A-Wish. Organisaties die hartenwensen van respectievelijk terminale patiënten en zieke kinderen in vervulling laten gaan. De congressen waren georganiseerd voor en door eerste- en tweedejaarsstudenten Tourism Management.

Leestijd +- 3 minuten

Impact Events in Rotterdam
Met de komst van Songfestival in Rotterdam en de Grand Prix in Zandvoort in het vooruitzicht, mochten studenten tijdens het congres Impact Events, op 16 oktober bij Inholland Rotterdam nadenken over de impact van grote evenementen op steden. De bezoekers kwamen meer te weten over de positieve én negatieve invloed op de omgeving. Ecologische, maar ook veiligheids- en beleidsaspecten kwamen aan bod. Tijdens de afsluitende netwerkborrel werden de winnaars bekendgemaakt van de loterij. Een van de winnaars kreeg een hotelovernachting cadeau. Een ander kreeg twee tickets cadeau voor het festival I Love Urban.

The Thrill of Dark Tourism – Haarlem
Historische plekken die te maken hebben met dood en tragedie stonden centraal tijdens het congres The Thrill of Dark Tourism, 17 oktober bij Inholland Haarlem. Het klinkt misschien duister en vreemd, maar deze vorm van toerisme is al langer een trend. Voorbeelden van duister toerisme zijn het bezoeken van een museum over bijvoorbeeld Hitler. Of het reizen naar de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog en het bezoeken van de kampen uit de Tweede Wereldoorlog.

Alles wat met rampen te maken heeft, trekt mensen aan. En dat intrigeerde dus ook de Haarlemse studenten. Maar liefst 85 bezoekers kregen informatie over wat Dark Tourism nu precies inhoudt. Ook is er geld opgehaald met de verkoop van brownies en muffins en zijn er donaties binnengehaald. Gedurende het congres konden deelnemers lootjes kopen waarmee ze prijzen konden winnen.

Festivals van de toekomst – Rotterdam
De Nederlandse festivals zijn volop in ontwikkeling. Tijdens de evenementen wordt steeds meer gewerkt met duurzame materialen en gaan organisatoren zo bewust mogelijk om met omgeving, energie, water en voedsel. Voor de studenten de uitdagingen om hun bevindingen met meer mensen te delen.

Tijdens het congres Festivals van de toekomst bij Inholland Rotterdam op 18 oktober belichtten zij wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een evenement, het gebruik van drinkwater en het toegankelijk maken van een evenement voor mindervaliden. Ter plekke kregen zelfs twee studenten, die in een rolstoel zaten, zelf een uitnodiging van een van de gastsprekers om een festival te bezoeken.

Bedankt!
Alle studenten bedanken de gastsprekers die hun verhaal met de bezoekers hebben willen delen, de sponsoren, de docenten en natuurlijk alle bezoekers van het congres. Zonder hen waren de congressen niet zo’n succes geweest.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.