Diemen/Amsterdam,
21
november
2019
|
10:34
Europe/Amsterdam

Twee van ‘onze’ ondernemende vrouwen genomineerd voor VIVA400-award

Stemmen kan tot en met 2 december!

Collega Cindy Klaver (docent en studieloopbaanbegeleider opleiding Business IT & Management Diemen) en alumna Mondzorgkunde Alice Grasveld zijn genomineerd voor de VIVA400-award. Deze ambitieuze en ondernemende vrouwen maken 12 december kans op een prijs in de categorie Wereldverbeteraar. Je kunt tot en met 2 december op ze stemmen via de VIVA400-website.

Trainingsprogramma voor (ex)prostituees
Cindy, die vorig jaar nog met het BIM-team de Wij Inholland award Team van het jaar in de wacht sleepte, ontwikkelt naast haar werk voor Inholland een trainingsprogramma voor (ex)prostituees. Door middel van training en coaching wil ze hen helpen bij het vinden van ander werk. “Cindy gelooft dat je je moet inzetten voor de kwetsbare- en zwakkere in deze samenleving”, aldus de VIVA400-website. “Met haar coachingsbedrijf wil ze hen helpen zichzelf te herontdekken en laten zien wat hun talenten zijn en hoe ze deze kunnen inzetten.”

Meer info vind je op cindycommuniceert.nl. 

Healthy Teeth Foundation
Alice is cultureel en medisch-antropoloog en mondhygiënist. Twee jaar geleden won ze al de alumnusprijs van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging voor haar project Healthy Teeth Challenge om de mondhygiëne van kinderen uit een sloppenwijk in Kaapstad te verbeteren. Inmiddels is ze flink op stoom met haar Healthy Teeth Foundation, een stichting die onderzoek uitvoert naar oorzaak en gevolg van tandbederf bij arme kinderen. “Met een actieplan en tandenpoetsprogramma hoopt Alice gedragsverandering te bewerkstelligen en ze zo een betere mondgezondheid èn toekomst te geven.“

Meer info vind je op healthyteethfoundation.com. 

Over VIVA400
Op 12 december is het de twaalfde keer dat VIVA de VIVA400-awards uitreikt. VIVA400 is een platform en netwerk van en voor ambitieuze en ondernemende vrouwen. Zij zijn een grote inspiratie voor anderen door wat ze doen, door de successen die ze hebben behaald en door wat ze (nog meer) willen bereiken. Zoals elk jaar zijn er weer 400 vrouwen genomineerd. Vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een prijs wonnen, een uniek idee hadden, een geslaagde eigen business zijn gestart of een bijzondere prestatie hebben neergezet. Kortom: succesvolle vrouwen die ertoe doen en het verschil maken.

Welk toptalent verdient volgens jou absoluut een VIVA400-award? Stem op één van de wereldverbeteraars of/en jouw favoriete VIVA400-vrouw in de andere categorieën. Wie weet gaat zij op 12 december wel met een award naar huis. Stemmen kan tot en met 2 december 2019.