download
Fast Track Legal
Rotterdam,
05
oktober
2022
|
11:52
Europe/Amsterdam

Uniek doorstroomtraject Fast-track Legal van start voor juridische mbo'ers

Albeda, Zadkine en Inholland Rotterdam gaan samenwerking aan

Bestuurders van Albeda, Zadkine en Inholland Rotterdam hebben 30 september de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het doorstroomtraject Fast-track Legal. Het gaat om een snelle weg van mbo naar hbo voor studenten met ambities in het juridisch werkveld.

Een heldere nacht
Er heerst een feestelijke sfeer in de Huiskamert van Inholland Rotterdam. Een leuke drukte met bloemen op tafel, drankjes in de handen en gezellige gesprekken. Nahied Rezwani, directeur van Inholland Rotterdam en het Domein Business, Finance & Law, heet iedereen tevreden welkom. “Een moment om trots te zijn op Rotterdam en op het onderwijs. Een nieuw traject neerzetten is niet makkelijk. Waar we al veel doen voor studenten die extra steun kunnen gebruiken, hebben we nu aandacht voor de excellente student die meer wil doen.” 

Chantal Damsma, relatiebeheerder Inholland Rotterdam en projectleider van Fast-track Legal opent vervolgens officieel de feestelijke bijeenkomst. Ze heeft een slechte nacht achter de rug door de spanning en zenuwen, maar met haar enthousiasme is daar niets van te merken. “Het was een heldere nacht met heel veel sterren. Eigenlijk symboliseert dat vandaag. We zijn hier samen met een heldere blik op onderwijs, een heldere visie en jullie, onze sterren”, wijst ze naar onder meer de drie onderwijsleiders Birol Ona (HBO-Rechten, Inholland Rotterdam), Okan Öztürk (mbo rechten, Albeda) en Yvette Molier van Est (mbo rechten, Zadkine). Samen hebben zij vol passie gewerkt om een simpel idee uit te werken tot een speciaal programma voor de studenten.

De chemie is het succes
Voor het moment van ondertekenen komen de bestuurders van de drie onderwijsinstellingen één voor één aan het woord. Bart Combee, collegevoorzitter van Hogeschool Inholland: “Het tempo waarin dit unieke idee tot uitvoering is gebracht, is ongekend. En écht Rotterdams.” Nog niet verder is er in de regio een gezamenlijke leerlijn ontwikkeld door twee mbo-instellingen en een hogeschool om een versneld onderwijstraject en een doorlopende leerlijn te realiseren voor studenten. “Het belangrijkste element van dit succes is de chemie en relatie die jullie met elkaar hebben en de energie die gestopt is in deze unieke samenwerking”, aldus Marloes de Vries, voorzitter College van Bestuur van Zadkine. Simone Fredriksz, bestuurder Albeda, vult aan: “Ik zeg altijd: als wij het in Rotterdam voor elkaar krijgen, kan de rest van Nederland ons volgen!”

Dé ondertekening
Na luid applaus volgt hét moment van ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst. Als aandenken worden groepsfoto’s en selfies gemaakt. De taart wordt aangesneden en er wordt geproost op deze unieke samenwerking. Een Rotterdams feestje voor iedereen die een bijdrage levert aan een bijzonder traject. Dat het straks ook een feestje mag zijn voor de studenten die deelnemen!

Fast-track Legal

Fast-track Legal is voor studenten van de opleiding MBO Rechten die de Inholland-opleiding HBO-Rechten willen volgen . De studenten worden in het mbo al uitgedaagd om te werken aan hun vaardigheden en motivatie om HBO-Rechten succesvol te starten en af te ronden. Daarnaast wordt hun opleidingstijd met een heel jaar verkort; binnen drie jaar je mbo-diploma Rechten op zak én je propedeuse. De opleiding is dit studiejaar gestart. Gedurende het eerste halfjaar worden studenten geselecteerd die deel kunnen nemen aan dit unieke traject.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.