Rotterdam,
26
april
2022
|
11:22
Europe/Amsterdam

Van goede stages heb je voor altijd plezier

Angelique Suijkerbuijk

Op de stagemarkt van Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO-Rechten op 22 april in Rotterdam vertelden organisaties aan studenten wat zij hen bieden en wat zij zoeken in stagiairs. Vijf aanbieders vertellen waarom een stage bij hen waardevol is.

Angelique Suijkerbuijk,  gemeente Rotterdam, het stagebureau en Jongerenloket: “Wij bieden een stage aan bij het jongerenloket, bijvoorbeeld bij de schuldhulpverlening. Daar helpen stagiairs jongeren tussen de 18 en 27 jaar met het wegnemen van belemmeringen om deel te nemen aan de maatschappij. "

"Sommige studenten vinden het wel spannend om op die manier met leeftijdsgenoten te werken, maar aan de andere kant ‘levelt’ het wel heel goed. Onze stagiaires moeten goed kunnen luisteren, hebben veel geduld, kunnen begrip tonen en kennen uiteraard de wet- en regelgeving.”

Na drie jaar schuldenvrij
Claudia Hovestad, Kredietbank Rotterdam (stagiair): “Bij ons help je mensen die niet meer weten hoe ze vooruit kunnen. Je geeft mensen een toekomst zonder schulden en zonder zorgen, bijvoorbeeld door hen tijdens de schuldregeling door middel van een urgentieverklaring aan een woning te helpen. Ons ideale beeld is dat schuldenaren na drie jaar schuldenvrij zijn en met een schone lei verder kunnen.”

De kennis volgt vanzelf
Riccardo Krul & Bart Marien, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (stage-aanbieder): “Stagiairs leren bij ons enorm veel, onder andere adviseren, pleiten, verweerschriften opstellen, mediation of een memo schrijven. Wij vinden vooral de motivatie van studenten belangrijk en zoeken iemand die van uitdagingen houdt. De kennis volgt dan vanzelf. "

"Dus vind je het leuk om werk te verrichten wat invloed heeft op de leefomgeving, ga je graag afwisselend en breed te werk, dan is stage lopen bij de omgevingsdienst een uitgelezen kans.”

Je komt terug als een rijker mens
Ray Seif, International Office (hulp bij stage in het buitenland): “Een stage in het buitenland is een verrijking; je leert jezelf op verschillende vlakken beter kennen, je leert in een internationale omgeving te werken en je leert goed voor jezelf te zorgen. Je komt terug als een rijker mens."

Wij helpen studenten die stage in het buitenland gaan lopen met alles wat ze moeten regelen voor vertrek: van het aanvragen van beurzen tot huisvesting en verzekeringen.”

Brede stage
Yannick Vermij - InCollab (stage-aanbieder): “Stagemarkten duren een dag, maar van goede stages heb je voor altijd plezier. Als je niet weet wat je wil en je zoekt een stage die breed is op alle vlakken, kom dan stage lopen bij InCollab. Bij ons kun je verkennen wat je wilt leren.”

Stagemarkt SJD Recht (3)

Workshops solliciteren en profileren
Behalve de stagemarkt konden de studenten Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO-Rechten deelnemen aan twee workshops over solliciteren en profileren. De eerste van Jennifer Helberg, docent recht en zelfstandig loopbaancoach, ging over de opbouw van je cv; hoe presenteer je jezelf tijdens het gesprek en welke kleding is passend?

In de workshop Profileren op social media leerden de studenten wat aantrekkelijke content is, hoe zij die zelf maken en wat het effect is op hun publiek. Tipje van de sluier: persoonlijk en dichtbij werkt ook goed op social media. Lindemarie Jongste, communicatieadviseur van Inholland Rotterdam en coach zichtbaarheid gaf deze workshop.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.