Delft,
06
september
2019
|
09:07
Europe/Amsterdam

VeggieSlices winnaar van de Wij Inholland award 2019

Vol zelfvertrouwen kwamen Mabel Engels en Marije Gelderloos aan bij Inholland Delft voor de finale van de Wij Inholland award voor het beste studentenproject. Mabel: “Dat we hier staan is al een prijs. We hebben mooie stappen gemaakt met VeggieSlices. Toch hopen we natuurlijk dat we gaan winnen vandaag.” En die winst kwam er. Met maar liefst 61 procent van de stemmen wonnen de studenten Food Commerce & Technology van de andere genomineerden Brandaris en Trienos.

Leestijd: +- 1 minuut.

Gedroogde plakken op basis van groenten en fruit, te gebruiken voor consumptie. Dat is VeggieSlices. De meiden tonen veel enthousiasme volgens de jury. "Er is een duidelijke relatie met een maatschappelijk vraagstuk. Ze sluiten goed aan bij de Inholland-thema’s duurzaam en gezond. Het product is innovatief en er is zeker een markt voor. Ze spelen goed in op een trend.” Met hun enthousiasme wisten ze ook de harten van het publiek te veroveren. Na de bekendmaking kregen Mabel en Marije de cheque van 2.000 euro en de award overhandigd. Ze waren zichtbaar overdonderd. Marije: “We willen onze docenten bedanken voor alle steun bij de ontwikkeling van VeggieSlices. Zonder hen hadden wij hier niet gestaan.”

De andere genomineerden
De andere genomineerden van de Wij Inholland award waren Brandaris en Trienos. Derdejaarsstudenten Carmen Nanninga, Lisa Munster, Puck Kloek, Nina Suliman en Esma Binici van de Brandaris deden onderzoek in opdracht van hun opleiding Social Work (minor Welzijn en Samenleving) en STIPP (Studenten in Poelenburg/Peldersveld). Het resultaat: de Brandarisdag. Een evenement voor en door de bewoners van de Brandarisflat in Zaandam. Hiermee hebben ze geprobeerd de kwaliteit van wonen, onderlinge banden en sociale cohesie te verbeteren.

De studenten van Trienos bedachten URSUS. Een zelfregulerende robot ontworpen om –snel en efficiënt– mensen in het water te vinden. De meeste rivieren, grachten en meren in Nederland zijn modderig en donker, met minimaal zicht voor reddingsduikers. Beide genomineerden kregen een geldbedrag van 500 euro om hun project verder te brengen. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.