Delft,
29
augustus
2022
|
09:48
Europe/Amsterdam

Vernieuwde profilering Aeronautical & Precision Engineering

download

Een vernieuwde profilering voor het Domein Techniek, Ontwerpen en Informatica in Delft. Zo'n drie jaar geleden is Antoine Gerritse, opleidingsmanager van de opleidingen Luchtvaarttechnologie en Aeronautical Engineering, samen met zijn team hard bezig geweest met het ontwikkelen van deze  nieuwe profilering. Antoine: “We hebben met deze profilering gekeken naar de instroom. Wat is de wens van de scholieren die hier binnenkomen. En dit proberen we te matchen met de verwachting van het beroepenveld.”

Met de nieuwe profilering is het bijna zover dat deze volledig uitgerold gaat worden binnen het team. De belangrijkste reden voor een nieuwe profilering was dat er een nauwere aansluiting moest komen vanuit de opleidingen richting het beroepenveld.  Antoine: “We hadden eigenlijk nog vrij oud onderwijs. We hadden veel klassikaal les en veel tentamens. We zijn ons nu veel meer gaan richten op het projectonderwijs.” Ook de uitstroomprofielen waren veel meer gericht op de Nederlandse industrie, met deze nieuwe manier van werken zal dit ook internationaal een succes worden!

Voor studenten en collega's zal er een hoop veranderen, maar dit zal volgens Antoine alleen maar positief uitpakken. “Omdat er veel meer projecten zullen plaatsvinden kunnen we bij studenten heel goed zien waar hun kwaliteiten in liggen. Collega's zullen minder voor de klas staan en meer bezig zijn met coöperatie,  gericht op gezamenlijke ontwikkelingen door studenten en het beroepenveld.”