Haarlem,
30
juni
2020
|
14:27
Europe/Amsterdam

Vijf ambitieuze studenten naar buitenland met VSBfonds Beurs

“Ik haal het meeste uit mezelf door in het buitenland te gaan studeren”, zegt Yvet Maathuis. Samen met Jolien Turfboer, Jesper Meulenberg, Jihane Oul Ali en Luc Schneider mag ze zich ontvanger van de VSBfonds Beurs 2020 noemen. Daarmee volgen de Inholland-studenten straks over de grens de studie van hun dromen. 

Dit jaar waren er ruim vierhonderd selectiegesprekken door Nederlandse hogescholen en universiteiten. Het resultaat: in totaal 168 studenten krijgen een VSBfonds Beurs. Het gaat om 7.000 euro voor een eenjarige studie en 10.000 euro voor een tweejarige studie. Bij de selectie waren motivatie en betrokkenheid bij de omgeving belangrijker dan cijfers. De selectiecommissie van Inholland werd voorgezeten door collegelid Mieke van den Berg. 

Door de coronamaatregelen kon een bijeenkomst bij Inholland Den Haag niet doorgaan. Om deze topstudenten toch in het zonnetje te zetten, ontvingen ze deze week een mooie bos bloemen namens het College van Bestuur. Ook was er een feestelijke Teams-meeting samen met de selectiecommissie. Hieronder vertellen de vijf gelukkige studenten aan welke Europese universiteit ze gaan studeren en wat ze er willen leren.

Verdiepen in luchtvaart in Frankrijk
Nadat hij zijn bachelor Aeronautical Engineering in Delft afrondde, viel Jesper Meulenbergs oog al snel op het buitenland. “Er zijn in Nederland niet veel luchtvaartstudies. De master International Air Transport Operations Management aan de ENAC in Toulouse, Frankrijk sprak me direct aan. Hij is voor studenten met een technische bachelor die hun kennis over operations en management willen vergroten.”

Jesper: “Het is mijn droom om over een aantal jaar aan het hoofd te staan van bijvoorbeeld een aircraft operations- of maintenance-afdeling. Zo kan ik mijn steentje bijdragen aan de vergroening van de luchtvaartindustrie, zodat we straks met iets minder vliegschaamte weer op vakantie kunnen gaan.”

Aspecten van organiseren in Oostenrijk
“Tijdens mijn opleiding Sportkunde in Haarlem realiseerde ik me dat ik graag verder wil verdiepen in het organiseren van evenementen”, zegt Jolien Turfboer. “Toen ik de master Sports, Culture & Events Management aan de FH Kufstein (Tirol) vond, wist ik meteen dat ik hier naartoe wilde.” De master in Oostenrijk gaat in op verschillende aspecten van organiseren, zoals sport, cultuur en eventmanagement. Later hoopt Jolien door het organiseren van evenementen mensen te kunnen verbinden, blijven uitdagen en inspireren. “Eén manier om dat te bereiken is de inzet van sport.”

Wondere werelden van data en AI in Parijs
“Tijdens mijn bachelor Luchtvaarttechnologie in Delft ontwikkelde ik een grote passie voor de toepassingen van wiskunde in de technologie-industrie”, vertelt Jihane Oul Ali. Ze deed al eerder een bachelor wiskunde aan de universiteit. Als alles goed gaat, is haar volgende bestemming het Institut Polytechnique de Paris. “De master DataAI combineert de werelden van technologie en wiskunde perfect. Bovendien zijn er in Parijs veel op AI gerichte bedrijven waar ik kan stagelopen.”

“Door de master krijg ik meer inzicht in hoe data en kunstmatige intelligentie worden gebruikt. Straks wil ik zelf toepassingen vinden voor de luchtvaartindustrie”, aldus Jihane. “Mijn grootste doel is om andere vrouwen te motiveren om een technisch loopbaantraject te volgen. Ik wil de stereotiepe opvatting dat technische studies alleen voor mannen zijn weggelegd, veranderen.”

Duurzame dimensies in Duitsland
Na Business Studies in Haarlem zal Luc Schneider de master Sustainable Resource Management aan de Technische Universität München volgen. “Het programma is gericht op uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, met aandacht voor sociale, economische en ecologische dimensies. De brug daartussen is belangrijk. Zo zal een bedrijf een duurzaamheidsplan eerder implementeren als er ook rekening is gehouden met economische belangen.”

Luc: “Ik wil straks als sustainability consultant voor bedrijven, overheidsorganisaties en NGO's onderzoek doen, kennis delen en duurzame concepten implementeren. De master vormt de perfecte voorbereiding. De universiteit heeft een goede reputatie en München is een erg leuke stad, zie mijn foto!”

Aerodynamica en windmolens in Denemarken
De persoonlijke ambitie van Yvet Maathuis is om altijd het meeste uit zichzelf te halen. “En op dit moment doe ik dat door in het buitenland te gaan studeren.” Zij gaat naar Lyngby, Denemarken, om daar de master Wind Energy aan de Danmarks Tekniske Universitet te doen. “Ik wil graag een master doen over de toepassing van aerodynamica, omdat ik dat onderwerp het meest interessant vond tijdens mijn studie Aeronautical Engineering in Delft. Bij de DTU kan ik het toepassen op windmolens. Ook biedt de universiteit veel interessante keuzevakken.”

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Claartje Rijniers
30
June
2020
Proficiat, allemaal! Wij wensen jullie een hele mooie studieperiode toe in het buitenland en daarna een prachtige carriere. Denk af en toe eens terug aan Inholland, waar het allemaal is begonnen :)