Alkmaar,
25
mei
2023
|
09:56
Europe/Amsterdam

Vitaliteit en feest op het magentagekleurde ‘Inhollandplein’

Alkmaar City Run groot succes met 60 rennende docenten en studenten

“Je rent je eigen run, maar voelt wel dat je met elkaar bent.” Etienne Boots, student Technische Bedrijfskunde bij Hogeschool Inholland Alkmaar liep mee met de Alkmaar City Run by Night. Hij is ruim tevreden over zijn prestatie, hij liep de 10 kilometer in 48 minuten. De borrel na afloop op het Waagplein - voor  één avond omgedoopt tot Inhollandplein - was dus meer dan verdiend.

Maar liefst zestig studenten en medewerkers van Hogeschool Inholland Alkmaar deden mee aan de run, een ruime verdubbeling van het aantal van vorig jaar. De Alkmaar City Run is onderdeel van het vitaliteitsprogramma van Inholland Alkmaar. Relatiebeheerder Kristan de Geus en communicatieadviseur Michelle Buijs van de afdeling Werving, Instroom & Relatiemanagement (WIR) Inholland Alkmaar zijn de initiatiefnemers. Kristan: Vitaliteit en Inholland horen bij elkaar. Door een breed aanbod van activiteiten en evenementen op het gebied van voeding, beweging en ontspanning maken we Inholland-collegas bewust van het belang van gezondheid en vitaliteit. Daar zijn we in 2022 mee begonnen en we zien dat er nu echt een community ontstaat. Het zorgt voor bewustzijn en verbondenheid tussen collega’s en studenten.”

download

Anja Schouten, burgemeester van Alkmaar, gaf woensdag 17 mei om 20.45 uur het startschot voor de vijf kilometer. Minutenlang passeerden de hardlopers de startstreep, aangemoedigd door supporters langs de kant. Ook Etienne stond daar. “Het is zo leuk om iedereen langs te zien komen. Later heb ik ook op het Waagplein, voor één avond het Inhollandplein, de mensen van Inholland aangemoedigd.” Slingerend door de straten van Alkmaar kwamen de 10.000 deelnemers langs veertig entertainmentpunten. Om 21.30 uur klonk het startschot voor de tien kilometer. Het werd toen al donker, waardoor lichtacts langs het parcours nog beter tot hun recht kwamen. Speciaal ingerichte cheeringzones zorgden voor een extra boost voor de hardlopers.

Stagiair
Inholland was vorig jaar voor het eerst partner van de City Run. Kristan: “Vorig jaar deden er ongeveer dertig collega’s mee en zij vonden de City Run fantastisch, onder andere door hen is het ook echt gaan leven onder de rest van de collega’s en studenten. We hebben de run dit jaar samen met Lesley van den Broek, onze stagiair georganiseerd. Dat was heel fijn, zij heeft ons als afstudeerder veel werk uit handen genomen.”

Michelle: “De City Run is voor Inholland Alkmaar belangrijk omdat we vitaliteit een belangrijk onderdeel van goed werkgeverschap vinden. We laten hiermee zien dat we de vitaliteit van onze collega’s hoog op de agenda hebben staan. Maar ook dat we de verbinding met de stad en de regio willen stimuleren. Het is bovendien een inclusief evenement; iedereen mag meedoen. En het is een mooie manier om Inholland in de regio te profileren. Los van dat alles, is het ook heel gezellig. Op het Inhollandplein komen collega’s en studenten samen om anderen aan te moedigen en samen de successen te vieren. Wat mij betreft gaan we volgend jaar weer verdubbelen en doen er meer dan honderd mensen van Inholland mee!”

 Voedselbank
Ruud Jager is docent bij de opleiding Business Studies van Inholland Alkmaar en was één van de deelnemers aan de vijf kilometer. “Ik heb niet zo goed gelopen, maar het was één groot festijn. Ik startte achterin het deelnemersveld en dat betekent dat je niet je eigen tempo kunt lopen. Dat was jammer, maar ik heb toch een hele leuke avond gehad hoor. Na afloop kwam ik aan op het Waagplein en toen was ik echt trots op mijn werkgever. We hebben daar met z’n allen de collega’s aangemoedigd die de tien kilometer liepen. Ik was onder de indruk van het gejuich dat telkens opsteeg. Wat mij betreft wordt dit een jaarlijks festijn, het is echt een mooi initiatief.”                                                  

Ruud liep samen met Bram de Meij, derdejaarsstudent Management en Beleid, voor een goed doel. Ze zamelden ruim vierhonderd euro in voor de Voedselbank in Alkmaar. Bram: “Er is steeds meer armoede, ook in Nederland. Ik dacht, als we toch lopen, kunnen we dat net zo goed voor een mooi doel doen. Ik benaderde Ruud en hij was daar ook meteen voor te porren. Er zijn veel gezinnen, maar ook studenten die door de inflatie niet meer kunnen rondkomen. Studenten die zonder ontbijt naar school komen omdat ze daar geen geld voor hebben. Voor hen hebben wij dus ook meegelopen. Ik had op een hogere opbrengst gehoopt, maar dit is ook een mooi bedrag.” Bram liep de vijf kilometer in 24 minuten. Dat was wel naar alle tevredenheid! 

Michelle en Kristan evalueren - net als vorig jaar - de run om het evenement volgend jaar nog beter en groter te maken. Michelle: “Vorig jaar hebben we bidons uitgedeeld. Dat doen we dit jaar niet meer, omdat dat niet zo duurzaam is. Ook zijn de zwarte shirts voor de deelnemers dit keer magenta. Zo vallen ze veel beter op. Zo werken we aan onze ambitie om het evenement steeds beter te maken. Maar voor nu zijn we dik tevreden met het resultaat van dit jaar.”

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.