25
oktober
2023
|
12:46
Europe/Amsterdam

Voel jij je veilig op straat? En wanneer voel jij je wel of niet veilig?

Krista Schram te gast bij podcast Chicks and the City

Krista Schram Chicks&the City 3

Uit onderzoek blijkt dat jonge meiden zich vaak minder welkom en minder veilig voelen op straat in Rotterdam-Zuid. Hoe komt dat? En wat is er nodig om van die buitenruimte een fijne plek te maken voor jonge meiden? In de podcast Chicks and the City gaat associate lector Krista Schram (Publiek Vertrouwen in Veiligheid) van Hogeschool Inholland, in gesprek met Ashanti Dunand en Natasja Morales, de makers van de podcast, over straatinterviews die gehouden zijn voor dit onderzoek en wat hen opvalt.

 “Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat je je onveilig voelt op straat”, zegt Krista Schram, vorig jaar verkozen tot Inholland-Onderzoeker van het jaar 2022-2023. “Dat kunnen persoonlijke factoren zijn of factoren die met de omgeving te maken hebben, maar ook mediaberichtgeving kan eraan bijdragen dat je je ergens niet veilig voelt. Daarnaast zien we dat jonge mannen de buitenruimte anders ervaren dan jonge meiden.”

 
Krista doet samen met Chicks and the City, de Erasmus Universiteit, TU Delft en stadssociologen Wenda Doff en Linda Zuijderwijk onderzoek naar de veiligheidsbeleving van jonge vrouwen in Rotterdam-Zuid. “We gaan samen met jonge meiden een park en een plein herontwerpen en dat plan delen met de Gemeente Rotterdam, zodat ze letterlijk een beeld krijgen van wat er nodig is om meiden zich veilig te laten voelen.”

Meer weten? Luister de podcast: S05E11 Voel jij je veilig in Rotterdam-Zuid? - Chicks and the City podcasts | Podcast on Spotify of lees hier meer over het onderzoek: Veiligheidsbeleving van jonge meiden in de Rotterdamse buitenruimte | Hogeschool Inholland

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.