Haarlem,
12
november
2019
|
10:18
Europe/Amsterdam

Vrachtvervoer over water als aanvulling op vrachtvervoer over de weg

varenoverwater_c3f4a4788a

De gemeente Haarlem heeft in maart van dit jaar de Green Deal ZES ondertekend. Het doel is dat er in 2025 geen vervuilende distributie meer is in Haarlem. Studenten van Inholland Haarlem en VU Amsterdam onderzochten de mogelijkheden van vrachtvervoer over het water. Zij concludeerden dat dit een haalbare en toekomstbestendige oplossing is voor een aantal uitdagingen waar de Haarlemse binnenstad voor staat. 

In een nieuwsbericht op de website van de gemeente Haarlem geeft Giovanni Douven, projectleider van het onderzoeksproject Duurzame vrachtlogistiek over water en onderzoeker bij het Business Research Centre, aan dat het de uitdaging is om het water zo goed mogelijk in te zetten als vervanging of aanvulling op de weg. “Daarnaast is het van belang dat in de toekomst waarden als 'klimaat, duurzaamheid en sociaal-maatschappelijke aspecten' belangrijker worden dan sec. 'geld en marge'. Alleen dan kunnen we overstappen naar een meer circulaire economie.”

Gericht vervolgonderzoek is wenselijk, waarbij alle belangrijke punten van aandacht verder worden uitgediept. "De daadwerkelijke realisatie is natuurlijk één groot uitdagend traject", vervolgt Douven. "Maar in mijn ogen is dit een goede, misschien zelfs onvermijdelijke stap voor een duurzame economische ontwikkeling en toekomst van Haarlem."

Lees hier het hele artikel.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.