Den Haag,
28
juni
2019
|
13:26
Europe/Amsterdam

VSBfonds Beurzen voor de ‘crème de la crème’

Zes studenten van Inholland mogen dankzij de VSBfonds Beurs hun dromen verwezenlijken met een studie in het buitenland. Drie van de uitverkorenen, Debbie Klein, Sofi Rose McCarthy en Jelle Baas werden dinsdag bij Inholland Den Haag in de bloemen gezet door Inholland-collegelid Marcel Nollen, in bijzijn van leden van de selectiecommissie. “Van alle studenten die hier ieder jaar afstuderen zijn jullie de crème de la crème. Ik ben ontzettend trots op jullie.”

Dit jaar krijgen landelijk 168 gemotiveerde studenten een VSBfonds Beurs om hun ambities verder te kunnen verwezenlijken in het buitenland. Naast Debbie, Sofi Rose en Jelle mogen ook Inholland-studenten Brent van Kesteren, Anne-Rie van der Linden en Ulas Turkmen zich de gelukkige ontvanger noemen van de beurs. Het gaat om beurzen van 7.000 euro voor een eenjarige studie en 10.000 euro voor een tweejarige studie. Bij de selectie let de selectiecommissie vooral op betrokkenheid bij de omgeving en motivatie. Dit is belangrijker dan de cijfers.

Toerisme in Slovenië
Slovenië, Jelle’s vriendin komt er vandaan en hijzelf vindt het een prachtig land met veel kansen voor zijn vakgebied, toerisme. “Ik heb Tourism Management gedaan en ben heel erg van plan – ik moet me nog inschrijven – om aan de University van Ljubljana een master tourism te gaan doen. Bij Inholland heb ik vooral geleerd hoe ik het ‘product’ toerisme kan samenstellen en vermarkten. Bij de economische faculteit in Ljubljana gaan ze daar een stapje verder in. Die economische kant vind ik erg interessant en nuttig om mijn huidige kennis mee aan te vullen. Ik heb de universiteit al bezocht en ze zijn erg enthousiast en vriendelijk, zoals ik dat bij Inholland ook gewend ben van mijn docenten.”

Voor gezonde voeding naar Thailand
Als Jelle wordt toegelaten, kan hij van start in oktober. Voor Debbie Klein begint het buitenlandse avontuur al op 4 juli, wanneer zij naar Thailand vliegt om de master Nutrition and Dietetics aan de Mahidol University te gaan doen. “Ik vind het een eer om deze beurs te mogen ontvangen. Hieruit blijkt dat men in je gelooft! Dat geeft mij veel vertrouwen en nog meer motivatie om de master goed af te ronden!”

“Gezonde voeding zie ik als een basisbehoefte om gezond en gelukkig te zijn”, legt de net afgestudeerde student Food Commerce and Technology uit. “Ik wil mensen graag helpen met het maken van gezonde voedingskeuzes, zodat iedereen het maximale uit zijn of haar leven kan halen. Ook wil ik als levensmiddelentechnoloog weten hoe gezonde voeding ontwikkeld en geproduceerd kan worden. Daarbij denk ik dat het Nederlands voedselaanbod nog gezonder kan. Veel winst is er bijvoorbeeld te behalen bij producten in de supermarkten.”

Ze kiest niet alleen voor Thailand vanwege het aangename klimaat, maar ook om voor lessen te kiezen volgens een andere visie, lesstof en leermethode. “Waarschijnlijk word ik anders opgeleid dan bij een Nederlandse universiteit. Ik zie dit als een voordeel, hierdoor heb ik iets te bieden wat anderen niet hebben en vice versa. Diversiteit (in kennis en opleiding) is goed, zo kun je meer van elkaar leren.”

Leren van kinderen in Manchester
Met haar hbo-diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening op zak gaat Sofi Rose McCarthy naar de Manchester Metropolitan University om de Master of Science Childhood Development and Wellbeing in Practice te doen. “Ik vind het belangrijk om kinderen passende ondersteuning te bieden, omdat ze in een leeftijd zitten waar ze nog gevormd worden. Mijn huidige studie is erg breed. Met deze masteropleiding hoop ik mijn kennis in te zetten op een specialisatie met de focus op een doelgroep waar mijn passie ligt."

"Ik heb de laatste vier jaar met veel plezier en enthousiasme ontzettend veel geleerd over de Nederlandse maatschappij en veel van de doelgroepen die hulp van sociale werkers ontvangen. Dit heeft mij de motivatie gegeven om deze ontdekkingen ook buiten Nederland te willen doen. Met behulp van deze beurs, krijg ik de mogelijkheid om terug te gaan naar het gebied waar mijn ouders hebben gestudeerd en zal ik gaan leren over de doelgroep waar mijn interesse ligt. De beurs levert zo een culturele en individuele bijdrage waar ik ontzettend dankbaar voor ben.”

Een opstapje naar de filmwereld
Niet ver van Sofi Rose begint Ulas Turkmen in september aan zijn master  Film Producing aan de Edinburgh Napier University. De student Media & Entertainment Management (inmiddels heet de opleiding Creative Business) wil zich verder ontwikkelen in het produceren van films. “In de toekomst zou ik willen werken als producer en screenwriter. Deze beurs is een extra erkenning dat ik als student doelgericht ben. Je krijgt immers niet zomaar 7.000 euro. Mijn dromen zijn groot en deze beurs draagt daar toch wel een steentje aan bij.”

Rechtenverdieping in Gent
Anne-Rie van der Linden is nu nog druk bezig om haar HBO-Rechten-opleiding bij Inholland Rotterdam af te ronden. Daarna wil ze een master aan de Universiteit Gent gaan doen als verdieping met mensenrechten als specialisatie. De beurs maakt het nu mogelijk deze stap daadwerkelijk te zetten. “Op dit moment ben ik naast mijn studie al werkzaam voor de overheid. Toch merk ik dat mijn huidige baan (een baan op hbo-niveau) mij onvoldoende uitdaging biedt voor de toekomst. Het doen van een master, en hiermee het ontwikkelen van universitair denk- en werkvermogen, was altijd al een droom voor mij. Het programma van de VSBfonds Beurs maakt voor mij enorm veel mogelijk en geeft mij een nieuwe uitdaging.”

Wordt het Mexico of Duitsland, Taiwan én Mexico?
De volgende studiebestemming van Brent van Kesteren is nog niet definitief. Nu zijn opleiding Business Innovation (voorheen International Business Innovation Studies) afgerond is, heeft Brent zich aangemeld voor een Tricontinental Master of Global Studies in Duitsland, Taiwan en Mexico of een master in Business Management in Mexico. “Zonder deze beurs zou ik het simpel weg niet kunnen betalen om in het buitenland te studeren. En beide studies geven mij geweldige kansen. De Tricontinental kan me werkelijk unieke internationale en culturele ervaringen bieden. Als ik word aangenomen is dat ontzettend waardevol voor mijn toekomst. Wat inhoud betreft ligt de master in Mexico me meer, een land waar ik bovendien al zes maanden heb gestudeerd. Ik ga graag terug.”

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Claartje Rijniers
28
June
2019
Brent, Anne-Rie, Debbie, Jelle, Ulas & Sofi Rose: we zijn inderdaad trots op jullie! Namens alle International Offices van Inholland- heel veel succes met jullie vervolgopleiding in het buitenland & keep in touch!!