Alkmaar,
08
juni
2022
|
13:34
Europe/Amsterdam

Waagplein Alkmaar voor één avond omgedoopt tot Inholland-plein

Tientallen Inholland-collega's doen mee aan gezelligste hardloopfeestje van Alkmaar

Waagplein Alkmaar voor één avond omgedoopt tot Inholland-plein

Met een medaille om je nek samen proosten op je prestatie. Het kon tijdens de jaarlijkse Alkmaar City Run by night op 25 mei. Het parcours liep dwars door de versierde en feestelijk verlichte straten van de binnenstad van Alkmaar. Ook de swingende beats van bandjes en dj’s maakten het tot een feest voor zowel hardlopers als supporters. Speciaal voor deze gelegenheid werd het Waagplein omgetoverd tot Inholland-plein. Er liepen ruim veertig collega’s van Inholland Alkmaar mee.

Voor deze achtste editie van de Alkmaar City Run by night was de binnenstad eventjes het domein van 9.000 hardlopers. Zij deden mee aan de 5 of 10 km, de Kidsrun of als bedrijfsteam aan de Business Run. Omdat Inholland Alkmaar dit jaar partner was van de City Run, was er een speciaal Inholland-plein ingericht, compleet met een Inholland-dj-booth, een watertappunt en feestelijke Inholland-vlaggen en -banners met uitdagende teksten om eventuele nieuwe aanwas te prikkelen. Inholland-deelnemers kregen een speciale medaille uitgereikt.

 “De sfeer was supertof!” zegt Tom Hoogeboom, tweedejaarsstudent Business Studies bij Inholland Alkmaar en topsport-hardloper. Hij deed al vaker mee aan de Run. “Het hele parcours is spectaculair verlicht, overal feestende mensen die je aanmoedigen en het Inholland-plein was erg gaaf, met studenten die aan het fotograferen waren en bidons met water uitdeelden, muziek, kortom een grote happening!”

Vitaliteitsprogramma
De deelname aan de Alkmaar City Run is onderdeel van het vitaliteitsprogramma van Inholland Alkmaar. “Vitaliteit en Inholland gaan hand in hand”, zegt Kristan de Geus, relatiebeheerder bij het team Werving, Instroom en Relatiemanagement (WIR) van Inholland Alkmaar. Samen met communicatieadviseur Michelle Buijs en WIR-manager Bas van der Vliet, is hij aanjager/initiatiefnemer van het programma sinds september 2021. 

“Door een breed scala van activiteiten en evenementen aan te bieden op het gebied van voeding, beweging en ontspanning willen we Inholland-collega’s bewust maken van het belang van gezondheid en vitaliteit. Zo kon men zich aanmelden voor Start to Bike, Start to Padel of Start to Run: vier keer gezamenlijk trainen, afgesloten met een groot toernooi of event, waarbij de Alkmaarse City Run uiteraard de perfecte afsluiting vormde voor het hardlopen. Voor de Inholland-medewerker die minder van bewegen houdt hebben we een kookworkshop en een stadswandeling georganiseerd. Ook kunnen de collega’s zich inschrijven voor stoelmassages en hebben we een AZ-wedstrijd bezocht. Echt voor elk wat wils.” 

Onderlinge band versterken 
Voor de een is vitaliteit gezond bewegen, voor de ander is het levenslust. Voor Anneke Vaas, teamondersteuner Social Work bij Inholland Alkmaar, betekent vitaliteit lekker in je vel zitten. “Maar ook dat je rekening houdt met wat je eet en voldoende uitrust, zodat je op je werk lekker in elkaar steekt. Ik vind deze programma’s zo goed, omdat je als collega’s samen ergens voor gaat. Ik ben absoluut geen hardloper, maar ik deed het voor de gezelligheid en de binding. Echt een aanrader!”

Ook Carolien Wierda, docent Social Work in Alkmaar en Haarlem is enthousiast. “Natuurlijk heb je niet altijd zin om te rennen, maar je traint samen en daardoor ben je veel sneller over die drempel heen - ook na een drukke werkdag. Je bouwt naar die 5 km toe en dat versterkt de onderlinge band enorm. Daarnaast brengt het een stukje gezond leven naar je werk en dat maakt je bewust van de rol van vitaliteit op je leven.” Nol Graas, docent Technische Bedrijfskunde bij Inholland Alkmaar: “Wanneer je als werkgever zorgt dat je medewerkers lichamelijk gezond zijn, blijven ze veel langer en breder inzetbaar.”

Zichtbaarheid in de regio
Het vitaliteitsprogramma richt zich op het gezondheidsaspect en op de verbinding tussen collega’s (en studenten), aldus Michelle. Daarnaast gaat het om goed werkgeverschap en om het positioneren en profileren van de hogeschool. “We willen impact maken, laten zien dat wij als Inholland Alkmaar vitaliteit omarmen. Door de activiteiten die we organiseren ontstaat er een community, collega’s vertellen het aan elkaar door en je merkt dat het steeds meer gaat leven, mede dankzij onze acht vitaliteitsambassadeurs die iedereen, door alle opleidingen heen, enthousiast maken.”

De samenwerking met Le Champion, organisator van de City Run, kan de komende jaren verder uitgebreid worden. Kristan: “Wie weet kunnen studenten van Inholland zich, naast afstudeerstages, ook in multidisciplinaire teams buigen over vraagstukken vanuit Le Champion of kan er in de toekomst een Student Run by night worden georganiseerd. Dit programma loopt nog tot de zomer, daarna gaan we evalueren. Maar samenvattend kun je zeggen: we willen vanuit Inholland steeds meer de verbinding aangaan met de regio en daarin is dit een hele mooie stap!”

Binnenkort wordt er een Inholland Vitaliteits-app gelanceerd, in eerste instantie te gebruiken door collega’s van Inholland Alkmaar. Deze app is ontwikkeld door studenten van Inholland. Dit zal een toevoeging zijn aan het Vitaliteitsprogramma. Samen gaan we voor vitaliteit!

Voor meer informatie of vragen over het Vitaliteitsprogramma van hogeschool Inholland Alkmaar kan je terecht bij Michelle Buijs of Kristan de Geus.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.