Amsterdam,
28
maart
2019
|
16:12
Europe/Amsterdam

Toekomst van werk:

Waar liggen de oplossingen voor het personeelstekort in de zorg?

Woensdag 27 maart 2019 was Margo van Kemenade, onderzoeker zorgrobotica en ethiek en lid van de onderzoekslijn Robotica, gastspreker tijdens het discussieprogramma 'Personeelstekort in de zorg' van het Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Het Pakhuis is een platform voor creatie en innovatie in Amsterdam. De programma’s die zij maken hebben betrekking op de thema’s creatieve industrie, de stad en global trends. De onderwerpen variëren van Europese politiek en cultuur tot buurtcommunities en stadslandbouw, van zorg en werk tot design en fotografie.

“Sluitende eerstehulpposten, dodelijke slachtoffers in de ggz en vrijwilligers die zijn opgezadeld met zware zorgtaken: de gevolgen van personeelstekort in de zorg worden steeds zichtbaarder. Wat is er precies gebeurd en vooral hoe nu verder? Welke innovatieve manieren van denken, werken en zorgen zijn er nodig om personeelstekorten aan te pakken? Ligt de oplossing in efficiënter werken, betere matching, meer aandacht en autonomie voor zorgverleners of geheel ergens anders? Hoog tijd om met ondernemers, werknemers, managers, matchmakers, onderzoekers en innovatieve denkers in gesprek te gaan over de aanpak om tekorten op te lossen.”

Margo lichtte het project 'Ik ben Alice' nader toe. Ze merkte op dat de waardering van de zorgverleners over Alice.1 nog niet heel hoog was. Ook gaf zij de richting aan van de toekomstige technologische ontwikkelingen in de zorg, waar het thema integratie centraal staat.

De hele uitzending kan hier terug gekeken worden. De bijdrage van Margo start bij 1 uur 34 minuten.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.