07
oktober
2022
|
11:29
Europe/Amsterdam

Wat betekent middellange termijnaanpak corona voor Inholland?

stock-photo-washing-hands-rubbing-with-soap-man-for-corona-virus-prevention-hygiene-to-stop-spreading-1661809672.jpg

Hogeschool Inholland heeft het sectorplan middellange termijnaanpak corona uitgewerkt naar wat het betekent voor onze hogeschool. Dit is vastgesteld door het College van Bestuur. Er zijn verschillende fasen benoemd, gekoppeld aan verschillende maatregelen, variërend van basismaatregelen tot verregaande contactbeperkingen.

Het aantal besmettingen loopt weer op. Gelukkig zitten we nog steeds in het groene scenario. Dat betekent geen verdere maatregelen voor dit moment. Wel vragen we je alert te zijn op de basismaatregelen; was vaak en goed je handen, blijf thuis bij klachten en doe een zelftest.

We merken dat er zorgen zijn nu die besmettingen oplopen. Heb oog voor elkaar en ga in gesprek over de zorgen die je hebt.

Overheidsscenario ‘verhoogd’
Ter informatie: op 11 oktober heeft minister Kuipers  van Volksgezondheid het niveau in de coronathermometer van de overheid opgeschroefd van ‘laag’ naar ‘verhoogd’. Dat is het tweede niveau op een schaal van 4 en het betekent dat de impact op de samenleving en de zorg is verhoogd. 

Let op: het gaat hier om een ander scenario dan we in het hoger onderwijs hanteren. De scenario’s voor het (hoger) onderwijs blijven vooralsnog gelijk en zijn niet veranderd. We zitten nog steeds in het donkergroene scenario.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.