Amsterdam,
05
maart
2021
|
10:40
Europe/Amsterdam

Wat doe jij tegen online discriminatie?

Meld je aan voor de Community of Practice Diversiteit op 11 maart

CoP Diversiteit - aankondiging 11mrt21

Heb je dat ook wel eens? Dat je beledigende of discriminerende opmerkingen op social media voorbij ziet komen en dat je denkt, dat méén je niet?! Maar dat je niet reageert, want het was toch niet aan jou gericht? Of dat je gewoon niet weet hoe je zou moeten reageren en denkt 'er verandert toch niets'. Of het nou in je dagelijks leven afspeelt, in de klas of op het werk; wat doe je als je niet zelf het slachtoffer bent, maar de omstander? Hoe ga je daar op een goede manier het gesprek over aan? Oftewel, hoe wordt je van een omstander (bystander) een upstander?

Op donderdag 11 maart aanstaande (14.00-15.00 uur) staat dit onderwerp centraal tijdens de Community of Practice (CoP) Diversiteit. Een aantal 'upstanders' uit het project #datmeenjeniet zullen hun ervaringen delen met het bespreekbaar maken van online discriminatie. Zij zijn getraind om online in actie te komen tegen discriminatie en anderen daarin mee te krijgen. Wat werkt wel en wat werkt niet? En wat kun jij doen als collega, of als student?

Meld je aan voor deze CoP.

Wat betekent diversiteit voor jou?

Om de kracht van diversiteit te stimuleren organiseert het onderzoeksteam van Diversiteitsvraagstukken voor alle collega's van Inholland de Community of Practice Diversiteit (CoP). Dit zijn sessies met inspirerende sprekers waar we met elkaar in gesprek gaan over wat diversiteit voor ons en onze hogeschool betekent. Kun je er 11 maart niet bij zijn, maar wel je op de hoogte blijven van alle activiteiten? Meld je hier aan voor de mailinglist.