Amsterdam,
21
februari
2018
|
15:30
Europe/Amsterdam

Wat vinden (personal) trainers & coaches belangrijk in een sport-applicatie?

Sportprofessionals hebben veel verwachtingen van sport-apps en geven aan meerdere combinaties van appkenmerken belangrijk te vinden. Zij willen bijvoorbeeld doelen stellen, maar ook monitoren. Ook vinden zij mentale en sociale support, tailoring en dat de client zichzelf kan vergelijken met anderen belangrijk.

Maar de huidige sport-apps voldoen nog niet aan deze eisen. Op dit moment gebruiken zij vaak één app voor een specifieke functionaliteit. Ook noemen zij meerdere redenen waarom sport-professionals nog geen apps inzetten. Aan de ene kant lijkt het huidige aanbod aan apps niet compleet of geschikt voor de sportprofessional, aan de andere kant lijkt ook dat er onvoldoende informatie beschikbaar is om een goede keus in apps te maken.

Het gebruik van sport-apps door individuele sporters zoals hardlopers, wandelaars en fietsers is enorm gegroeid in de laatste jaren. Ook sportprofessionals krijgen hier mee te maken. Sportprofessionals zoals (personal) trainers, coaches en leefstijlprofessionals kunnen hun cliënten aanmoedigen om een sportapp te gebruiken met als doel goede intenties vol te houden, nieuwe doelen te stellen en ervaringen te delen. Nog onbekend was waar volgens deze sportprofessionals een sport-app aan moet voldoen. Wat moet er bijvoorbeeld in een app zitten om hun werkzaamheden te ondersteunen?

Voor het onderzoeksproject ‘Voor iedereen een App’ is daarom in kaart gebracht wat sportprofessionals belangrijke kenmerken vinden van hardloop-, wandel- en fietsapps. Onder sportprofessionals werd verstaan (personal) trainers en coaches, leefstijlprofessionals en fysiotherapeuten.

Wil je meer lezen? Bekijk de factsheets.

Het onderzoeksproject ‘Voor iedereen een App?!’ is een samenwerking tussen o.a. de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Inholland, Fontys Sporthogeschool, Mulier Instituut, en Fontys Economische Hogeschool Tilburg.