Den Haag,
02
januari
2023
|
12:59
Europe/Amsterdam

Wie wordt Ondersteuner van het jaar 2023?

Maak kennis met de drie genomineerden!

Ondersteunende collega’s zijn net zo onmisbaar voor goed onderwijs als docenten. Elke dag weer zorgen ze samen met docenten dat lessen op rolletjes lopen en dat studenten kunnen rekenen op goede dienstverlening. Wie het meest inspirerende voorbeeld is? Dat weten we dinsdag 10 januari wanneer voor de vierde keer de Wij Inholland award wordt uitgereikt voor Ondersteuner van het jaar, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Inholland Den Haag. “Wij feliciteren alle collega’s met het feit dat zij zijn voorgedragen en in het bijzonder de collega’s die zijn genomineerd,” aldus collegelid en juryvoorzitter Mieke van den Berg.

De afgelopen weken zijn 13 voordrachten binnengekomen. Op basis van de motivaties heeft de jury unaniem een keuze gemaakt voor de volgende drie genomineerden. Hou Iris de komende weken in de gaten voor meer informatie!

Patricia Bax Genomineerd Ondersteuner 2023

Patricia Bax, algemeen teamondersteuner HBO-Rechten 
“Meerdere collega’s hebben Patricia genoemd om voor te dragen. Zij is een voorbeeld van persoonlijk en dichtbij en ondersteunt het team met passie. Vanaf het moment dat studenten binnenkomen is zij het vaste aanspreekpunt en heeft zij oog voor iedereens behoeften. Dit geldt ook voor docenten, bij wie zij voor verbinding zorgt. Haar werkzaamheden als ATO zijn divers en breed, naast twee teamleiders en een team ondersteunen, verricht zij werkzaamheden van facturen tot HR-mutaties. Opvallend hierbij is dat zij niet alleen uitvoerend maar vooral ook meedenkend en proactief hierin handelt.”

“Ook buiten haar ATO-functie heeft Patricia werkzaamheden. Op eigen initiatief heeft ze de coördinatie van de werving- en instroomactiviteiten opgepakt. Hier toont ze lef om buiten haar eigen functie en comfortzone te stappen, geheel ten behoeve van de organisatie en de student. Mooi om te zien hoe ze balanceert tussen de verschillende behoeften van docenten, studenten en het onderwijs. Met haar werkpakket is Patricia een schoolvoorbeeld van hoe je een spil kunt zijn in de ondersteuning van het onderwijs.”

Ellen Mittelmeijer

 Ellen Mittelmeijer, algemeen teamondersteuner cluster Life Sciences & Chemistry Amsterdam 
”Ellen is in staat om altijd échte aandacht te geven aan collega’s of studenten die hulp nodig hebben. Ze geeft haar functie inhoud en betekenis door écht te ‘ondersteunen’ en te ontzorgen als daar behoefte aan is. Dit betekent niet dat ze klakkeloos alles wat haar gevraagd wordt, meteen doet. Met een prettige rust en senioriteit legt ze soms ook zaken terug of verwijst als zij niet de meest aangewezen persoon is om iets op te pakken. Echter altijd vanuit de intentie om iemand (student of collega) verder te helpen. Hiermee is ze een voorbeeld voor andere ondersteunende collega's.”

“En ook al zit ze enkele jaren voor haar pensioen, Ellen is altijd bereid en heeft zin om nieuwe dingen te leren. Ze gaat pro-actief op zoek en legt contacten binnen de organisatie als ze ziet dat ze ergens nodig is als er iets verder gebracht moet worden. Zo verdiept ze zich bijvoorbeeld actief in haar nieuwe rol als Moodle-ondersteuner en gaat ze enthousiast aan de slag met (weer) een nieuwe applicatie voor de OER… Ze stelt zich altijd flexibel op en is nooit te beroerd, als een deadline of verantwoordelijkheid daarom vraagt, nóg een stapje harder te lopen.”

Ragna Woodall - info@evaformerfotografie.nl

Ragna Woodall, beleidsadviseur onderwijs en onderzoek bij het Expertisecentrum Onderwijs, Domein Techniek, Ontwerpen & Informatica 
“Ragna verplaatst zich in de belevingswereld van een onderwijsteam, zodat zij goed de drijfveren en kracht in kaart kan brengen. Vervolgens moedigt zij het team  aan om ontwikkelingsgericht te kijken, denken en doen. Zo brengt zij onderwijsuitvoering en -ontwikkeling en 'strategic alignment' samen. Haar vertrekpunt in deze aanpak is om samen te kijken naar het perspectief van en voor studenten.”  
Foto: Eva Former Fotografie   

“Ook is deze ondersteuner bij uitstek een verbinder binnen de organisatie. Haar verbindende talent is al jaren groeiende en daarin onderscheid Ragna zich. Zij wordt gerespecteerd als professional in haar rol en expertise, om haar vermogen om verbindende woorden en beelden te geven aan de gezamenlijke kern terwijl er veel individuele perspectieven zijn. Kwaliteit en consistent handelen zijn voor haar belangrijk.”

 De andere kandidaten voor de Wij Inholland award Ondersteuner van het jaar waren:

  • Petra Hogendoorn-Schweighofner, stafdienst Onderwijsbeleid en Juridische Zaken
  • Maite Garcia Lechner, subsidie- en beleidsadviseur stafdienst Finance, Business Control & Centrale Studentenadministratie
  • Loes Mooren, procescoördinator Inholland Service Organisatie in Diemen
  • Debbie Dekker, onderwijsassistent team onderwijslogistiek Business, Finance & Law
  • Nelleke van der List, algemeen teamondersteuner Sociaal Juridische Dienstverlening en Associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening
  • Monique Romkes, studiecoach, Expertisecentrum Onderwijs, Domein Techniek, Ontwerpen & Informatica Alkmaar
  • Janneke Vervloed, beleidsadviseur onderzoek, onderwijs- en onderzoeksbeleid, Inholland Den Haag
  • Ria de Jong, coördinator en licentiemanager, IVT, bibliotheek
  • Richard Visscher, coördinator-recordmanager IVT, bibliotheek
  • Johanna Krijnsen, senior informatiespecialist IVT, bibliotheek

De jury bestaat uit: 
Mieke van den Berg (lid College van Bestuur) 
Martin Co Chia Yuen (teamleider Social Work, Inholland Den Haag) 
Monique Koelewijn (hoofd stafafdeling Facilitaire Zaken) 
Conny Rijkers (manager Communicatie, stafafdeling CHR)

Vorige winnaars 
Het is de vierde keer dat de Wij Inholland award Ondersteuner van het jaar wordt uitgereikt. Abdi Nasir, adviseur onderwijslogistiek bij het Domein Onderwijs & Innovatiem, was in 2020 de laatste winnaar

Reacties 1 - 11 (11)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Maryleen
09
January
2023
Ik stem voor Patricia! Zij was altijd een super fijne en behulpzame collega. Inholland kan blij met haar zijn!
Ruby Kaersenhout
06
January
2023
Ik stem voor Patricia! Zij is altijd positief, vriendelijk en behulpzaam!
Robin
04
January
2023
Helaas werk ik tegenwoordig niet meer heel veel samen met Ragna. Dit vind ik echt jammer, want de samenwerking met Ragna was altijd top en haar kennis en kunde zijn van een hoog niveau. Ragna verdient deze eretitel!
Damian Slobbe
21
December
2022
Ik gun het Patricia heel erg! Zij heeft ons (SV Novum) heel erg geholpen met de intro dagen en de deur staat altijd open voor een gesprek! Daarnaast is Patricia heel erg betrokken met de promostudenten.
Judith Temme
21
December
2022
Patricia is ontzettend fijn om mee samen te werken. Als promostudent bij Open Dagen weet ze precies te grens op te zoeken tussen gezelligheid en hard werken, vandaar dat het altijd een succes is en ik graag bij Open Dagen aanwezig ben. Patricia kent iedereens naam en je kunt altijd bij haar terecht!
Nynke Bloetjes
20
December
2022
Ragna is super betrokken, professioneel en heeft veel kennis in huis om alles in goede banen te leiden. Ik heb veel met haar samen gewerkt omtrent de accreditatie van onze opleiding en heb dit als zeer prettig ervaren. Ze ontzorgt, heeft een luisterend oor klaar en het is ook gewoon altijd harstikke gezellig om haar even te spreken. Als er iemand al moet 'winnen', is Ragna dat!
Michiel van Dijk
20
December
2022
Patricia staat altijd voor je klaar is mega betrokken. Super fijne collega waar ik graag mee samenwerk:)
Chantal Bos
19
December
2022
Patricia is een harde werker en een betrouwbare collega waar je altijd op kunt terugvallen. Maar ze is ook nog eens een heel gezellige collega die altijd in is voor een geintje. Heel fijn om mee samen te mogen werken!
Judith Jager
19
December
2022
Patricia is een topper! Ze is een persoon die net dat extra stapje extra zet in haar functie. Dit maakt het verschil! Ik hoop, dat Patricia gaat winnen!
Nadya de Vlieger
19
December
2022
Ik hoop dat Patricia wint! Als student kan ik op haar bouwen.
Barbara hendriks
19
December
2022
Wat leuk! Hoe kunnen we stemmen?
Daan Stet
19
December
2022
Hoi Barbara. Goede vraag! De jury maakt dit keer een keuze op basis van de aangeleverde motivaties.
Lara van den Berg
19
December
2022
Patricia is echt een topper en het is super fijn om met haar te werken. Als ik met haar werk weet ik altijd waar ik aan toe ben en daarnaast is het ook zeer gezellig!