Delft,
21
april
2020
|
08:15
Europe/Amsterdam

Wij Inholland award 2020: THUG

Maak kennis met THUG (Tow-Handling-Utility-Groundvehicle) van studenten Luchtvaarttechnologie Bernard Snaauw, Michiel Geerts, Koen Paanakker, Paula de Jong & Yvet Maathuis. De studenten van Inholland Delft bedachten een volledig elektrische pushback en taxi-tractor, die zorgt voor een reductie van 70% van brandstofgebruik en de uitstoot van CO2 en stikstof bij taxiënde vliegtuigen.

Bekijk hieronder de introductievideo van THUG. Waarom is THUG bedacht? Wat is de droom erachter? Wat is het meest gênante moment geweest voor de studenten? En waarom gaat dit vijftal de Wij Inholland award 2020 winnen? 

Wil jij stemmen op THUG? Ga naar wijinholland.nl

Deze video is opgenomen vóór de maatregelen rondom het coronavirus. 

Wij Inholland award

Met de Wij Inholland award krijgen studenten een podium waarop zij zich met een innovatief project kunnen onderscheiden. De geselecteerde projecten zijn innovatief op één of meer van de Inholland-thema’s gezond, duurzaam en creatief. Ook zijn de projecten multidisciplinair, hebben een toegevoegde waarde voor de regio en wordt er samengewerkt met een bedrijf, instelling of gemeente. Het winnende studententeam krijgt ondersteuning om het project verder te brengen en een cheque ter waarde van 2.000 euro.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.