Rotterdam,
10
november
2022
|
17:35
Europe/Amsterdam

Wij Inholland awards: dit zijn de Docent en Onderzoeker van het jaar 2022-2023

Krista Schram en Nol Graas zijn de trotse winnaars!

Krista Schram en Nol Graas

De Wij Inholland awards Docent en Onderzoeker van het jaar 2022-2023 zijn donderdag uitgereikt tijdens de Dag van het Onderwijs & Onderzoek in Rotterdam. De awards gaan jaarlijks naar collega’s die bijzonder werk verrichten. Krista Schram mag zich dit keer Onderzoeker van het jaar noemen. Nol Graas is de trotse ontvanger van de Wij Inholland award voor Docent van het jaar.

Zowel de jury als alle collega’s van Inholland konden stemmen op zes genomineerde onderzoekers en docenten. Nol Graas en Krista Schram kwamen als winnaars uit de bus. Tijdens de zinderende finale op de Dag van het Onderwijs & Onderzoek was het eer aan collegelid Marije Deutekom en Gadir Mhanna, student Tourism Management bij Inholland Haarlem om de gelukkigen te feliciteren en in de bloemen te zetten.

Nol Graas

‘Ondernemend, innovatief en bevlogen, dat is Nol’
Nol Graas is docent Technische Bedrijfskunde, mentor van de studievereniging Technische Bedrijfskunde (Mix & Match stagebeurs voor en door studenten) en is één van de programmacoördinatoren voor de minor Innoveren & Ondernemen (waar een team dit jaar de Europese finale won voor beste student company). Daarnaast is hij lid van de examencommissie en voorzitter van de deelmedezeggenschapsraad. Nol is ook de projectleider van het lab Techvalley waarin wordt samengewerkt met een 30-tal maakindustriebedrijven. Nol vormt een linking pin tussen studenten en houdt van leren in de praktijk, zoals in hackatons.

De jury spreekt zijn waardering uit voor de energieke wijze waarop Nol invulling geeft aan zijn docentschap. “Hij is hierin ondernemend, innovatief en bevlogen.  Nol vervult uiteenlopende rollen, zowel binnen zijn domein als Inholland-breed.  Nol weet studenten een stem te geven, stelt het leerproces van zijn studenten centraal en weet dat praktijkgericht werken veel meerwaarde heeft voor het leerproces van studenten. Hij deelt hierbij zijn leerproces ook met zijn studenten.”

Nol is superblij met de award, maar draagt de prijs ook graag aan zijn team op. “Er gaat van alles door me heen. Heel bijzonder.  Ik krijg nu de prijs, maar het gaat natuurlijk om mijn hele team. We doen het met elkaar.”

Krista Schram

‘De vleesgeworden persoonlijk en dichtbij’
Als associate lector van het lectoraat Publiek Vertrouwen in Veiligheid is Krista trekker van het onderzoeksproject Veiligheidsbeleving Zuiderpark Rotterdam. Daarbij zet zij samen met de gemeente Rotterdam, studenten van de opleiding Integrale Veiligheidskunde en de TU Delft, haar tanden in een urgent veiligheidsvraagstuk. Ook heeft Krista op verzoek van gemeente Rotterdam onderzoek gedaan naar exposen (slut shaming) in straatcultuur en onderzoek gedaan naar de werking van WhatsApp buurtpreventie. 

Volgens de jury is Krista de ‘vleesgeworden persoonlijk & dichtbij’. “Krista heeft heel veel aandacht voor de mensen waar haar projecten om draaien: burgers die zich onveilig voelen, studenten die aan het onderzoek bijdragen, de mensen uit de beroepspraktijk voor wie het onderzoek bedoeld is. Zij richt zich op de echte problemen waar het werkveld op het gebied van veiligheidsbeleving mee worstelt. Bovendien durft zij ook minder populaire onderzoeksresultaten te delen en zich kwetsbaar op te stellen door fouten in het onderzoek te bespreken. Dit toont lef en getuigt van een krachtig onderzoeker.”

Blij verrast ben ik”, zegt Krista, bijna ‘flabbergasted’ nadat ze hoort dat zij de grote winnaar is. “Ik heb altijd het idee dat onderzoekers in medische en technische sector winnen, dat is toch meer tastbaar. Dus ik ben vooral ook supertrots!"

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.