Den Haag,
08
oktober
2019
|
11:12
Europe/Amsterdam

Workshops psychische gezondheid voor Haagse eerstejaars

foto mindfitness

Tijdens de eerste 100 dagen komt er heel veel op nieuwe eerstejaarsstudenten af. Een nieuwe school en opleiding, studeren, een andere manier van toetsing, nieuwe vrienden maken en wellicht zelfs verhuizen. Leren ontspannen, focussen en omgaan met stressvolle situaties is in deze drukke periode van groot belang. Speciaal voor deze studenten biedt Inholland Den Haag diverse workshops en trainingen aan op het gebied van psychische gezondheid.

Workshop Mindfitness
We doen tegenwoordig zoveel met ons hoofd; we werken achter een computer en besteden veel tijd op de mobiele telefoon. Door de hoeveelheid aan externe invloeden kunnen we snel afgeleid worden en moeilijk de aandacht op één ding richten. Dat is lastig want de hersenen werken het beste als ze één ding tegelijk doen. Als je je concentreert, leer je meer in minder tijd. Een groot voordeel dus!

Wat kan helpen de aandacht vast te houden is bewust ademen of bewust bewegen. Dit kun je leren en oefenen. Mindfitness maakt ons brein fitter: helpt het ontspannen, focussen en beter om te gaan met stressvolle situaties. De workshop Mindfitness, die plaatsvindt op vrijdag 1 november bij Inholland Den Haag, bevat praktische ‘down to earth’ oefeningen. Daarnaast ontvang je praktische tips en oefeningen die je zelf dagelijks kunt toepassen om je beter te kunnen concentreren en relaxen

Meld je aan via de studiekeuzeadviseur voor de gratis workshop: studiekeuze.denhaag@inholland.nl.

 

Training Ont-piekeren en IK:ZEKER
De Haagse organisatie Youz Preventie biedt, in samenwerking met Inholland en de gemeente Den Haag, studenten de volgende twee gratis trainingen aan.

Ont-piekeren
Pieker je veel over wat er allemaal mis kan gaan in alledaagse dingen? Maak je je bijvoorbeeld snel druk over je studie of werk? Twijfel je of het goed genoeg is wat je doet en vind je het moeilijk om het piekeren te stoppen? Meld je dan aan voor de training Ont-piekeren. Deze training wordt in een online omgeving gegeven, met gebruik van je webcam. Je kunt dus gewoon inloggen vanuit huis, of een andere locatie die jij prettig vindt. De training start op woensdag 30 oktober (zes wekelijkse bijeenkomsten van 15.30 - 17.00 uur).

IK:ZEKER
Wil je graag een positiever zelfbeeld en meer zel fvertrouwen? Doe dan mee aan de training IK:ZEKER. Tijdens deze training leer je op een nieuwe manier naar jezelf te kijken. Je gaat meer letten op je positieve eigenschappen, die er eigenlijk altijd al waren, maar waarvoor je tot nu toe niet zoveel oog hebt. De training IK:ZEKER start op maandag 28 oktober van 15:30 - 17:00 uur aan de Lijnbaan in Den Haag (zeven bijeenkomsten). 

Wil je meer informatie over een van de trainingen van Youz of je direct aanmelden voor IK:ZEKER of Ont-piekeren? Stuur een mail naar: preventiehaaglanden@youz.nl.