Haarlem,
12
december
2022
|
08:00
Europe/Amsterdam

‘Wow, waarom wist ik dit niet eerder?’

Start Up Campus Haarlem in gesprek met Luca Verra

Luca Verra

Luca Verra (18) student International Creative Business bouwt aan zijn eigen mediabedrijf en deelt zijn ervaringen. “Ik leer snel en pas mijn kennis direct toe. Dat vinden klanten verrassend leuk.”

‘Ik weet heel goed waar ik heen wil’
“Ik ben altijd optimistisch. Dat ik op mijn 18e al een eigen bedrijf heb, vindt niemand in mijn omgeving raar. Ik heb een visie en weet heel goed waar ik heen wil. Dat veel leeftijdsgenoten dat niet hebben, snap ik wel. Daarin val ik zeker op! Mijn enthousiasme en gedrevenheid in het vak zaten er al vroeg in. Als kleine jongen speelde ik vaak toneelstukjes met mijn zus. Iedereen zei: ‘Die wordt acteur’. Uiteindelijk ben ik achter de camera beland. Als ik aan het regisseren ben, en ik moet een model of acteur aanwijzingen geven, dan hoor ik nog steeds: ‘Waarom ga je zelf niet voor de camera? Je kunt het zo goed!’. Maar achter de camera vind ik mijn echte passie!”

Online trainingen en gratis vlieguren
“Ik ben begonnen met het maken van video’s. Voor mijn middelbare school maakte ik campagnevideo’s, filmde ik de diploma-uitreiking en bijvoorbeeld open dagen van lokale verenigingen. Ook mocht ik al gauw een bruiloft filmen. Ik investeerde in apparatuur, online trainingen en heb heel veel gratis vlieguren gemaakt. Naast het maken van video’s is daar ook fotografie en grafisch design bij gekomen. Als een klant nu een social media-campagne wil, dan kan ik het hele pakket aanbieden. En ja, ik weet dat het een oververhitte markt is. Maar ik merk dat er behoefte is aan mijn brede kennis van verschillende soorten media en marketing.

Als mensen horen hoe oud ik ben, dan hoor ik altijd ‘je komt zo volwassen en professioneel over, ik had niet gedacht dat je zo jong bent’. Mensen vergeten dan dat ik hier al een paar jaar mee bezig ben en mezelf een stukje zakelijkheid heb aangeleerd. Ik leer snel en pas mijn kennis direct toe. Dat vinden klanten verrassend leuk.”

Ik kan iedereen met een passie aanraden om deze te volgen en ermee aan de slag te gaan.

‘Ik kan mensen dus echt blij maken’
“Mijn mooiste review? Bij de oplevering van mijn allereerste video van een bruiloft, kreeg ik een spraakbericht van vijf minuten. Vijf minuten lang alleen maar dankbaarheid en verwondering over de video. Dat was voor mij de bevestiging. Ik kan mensen dus echt blij maken. Dit was de aanmoediging om verder te gaan in mijn ondernemingsavontuur.

Ik ga altijd voor een plezierige samenwerking. Ik vind het belangrijk dat mensen het leuk vinden om met mij te werken. Ik hoop dat ik de verwachtingen van de mensen kan overtreffen. Daar ben ik op uit: ‘Dit had ik niet verwacht. Zo vet!’. Daar doe ik het voor.”

‘Waarom wist ik dit niet eerder?’
“Bij Start Up Campus Haarlem vallen alle puzzelstukjes samen. Het Groei-programma dat ik volg van september 2022 tot februari 2023, helpt mij een concreter beeld krijgen van mijn onderneming, mijn eigen sterke en zwakke punten. Zodat ik precies weet wat ik moet doen en veranderen om verder te groeien.

De workshop ‘Growth Hacking’ was voor mij een geweldige openbaring. Wow, waarom wist ik dit niet eerder? Ik ben gelijk aan de slag gegaan met het analyseren van mijn bedrijf.

Ik kan iedereen met een passie aanraden om deze te volgen en ermee aan de slag te gaan. Een goede manier is om te starten in je eigen familie- en vriendenkring. In mijn geval mocht ik op mijn middelbare school al veel ervaring opdoen. Zo werd ik er steeds beter in. Je moet in het begin wel bereid zijn om dingen onbetaald te doen om zo een portfolio op te bouwen. Je weet dan meteen of er ook behoefte is aan jouw product. Als je daarin slaagt kun je inschrijven bij de Kamer van Koophandel en natuurlijk je eigen prijs bepalen.

Tenslotte zou ik met de kennis van nu, meer tijd hebben gestoken in mijn voorbereiding. Bezoek de website van de KvK en de Belastingdienst eens. Dan weet je alvast wat erbij komt kijken.”

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Rita Balder
13
December
2022
Dag Luca,

Ik ben geweldige trots op ‘mijn kleuter’! Hoe jij je ontwikkeld hebt op allerlei gebied. Chapeau!

Hartelijke groeten ‘juf’ Balder ?
Roxanne
13
December
2022
Leuk om te lezen Luca, ga zo door :)