Rechtspositie in het bijzonder Voortgezet Onderwijs

Let op: dit programma is bijzonder geschikt om als incompany- of maatwerktraject te volgen. Het is niet meer mogelijk om individueel in te schrijven.

Bijblijven in het arbeidsrecht binnen het voortgezet onderwijs!

Je wilt bijblijven en hebt behoefte aan meer kennis op het gebied van de rechtspositie in het bijzonder voortgezet onderwijs. De cursus Rechtspositie in het bijzonder Voorgezet Onderwijs vergroot jouw inzicht in actuele wet- en regelgeving en jurisprudentie. Ook wil je weten wat de juridische consequenties zijn van je beslissingen zoals bij het ontslaan van personeel. Bovendien wil je op de hoogte blijven van het actuele sociaal verzekeringsrecht en de mogelijke financiële consequenties hiervan voor je organisatie (zoals de gevolgen van de WIA). Kortom: hoe pas je arbeidsrecht toe binnen het bijzonder voortgezet onderwijs?

Doelgroep

Je werkt als HRM-adviseur of medewerker arbeidsvoorwaarden binnen het bvo-veld en hebt in je dagelijkse praktijk te maken met de rechtspositie hiervan. Je beschikt over een hbo werk- en denkniveau. Deze cursus kan worden ingekocht als maatwerk- en/of incompanytraject.

Programma/onderdelen

  • oriëntatie op de rechtspositie in het bijzonder voortgezet onderwijs
  • materiële rechtspositie VO
  • sociale zekerheid voor onderwijspersoneel VO

Wat leer je?

Na het volgen van de cursus ben je in staat om: 

  • jouw kennis van de belangrijkste bepalingen van het arbeidsrecht, de sociale verzekeringswetten en andere belangrijke wetten binnen rechtspositie VO juist te interpreteren
  • advies uit te brengen over de (on)mogelijkheden rond ontslag en flexibele arbeid

Je hebt de volgende competenties verbeterd:

  • probleemanalyse
  • oordeelvorming
  • adviesvaardigheden
  • integriteit 
  • actuele (wet)kennis

Kortom, jouw kennis en vaardigheden omtrent de onderwijsrechtspositie VO zijn dusdanig dat je in staat bent problemen op dit gebied goed te begeleiden, te behandelen en zo nodig op te lossen.

Resultaat/einddoel

Het is mogelijk de cursus af te sluiten met een tentamen of het schrijven van een paper. Bij minimaal een voldoende ontvang je een post-hbo certificaat. Voor maatwerk/incompany-trajecten is het mogelijk het niveau aan te passen aan de doelgroep. 

Persoonlijk advies of meer informatie?

Dit programma wordt uitsluitend als maatwerktraject aangeboden. Dit kan zowel incompany zijn bij je organisatie als op één van onze locaties. Neem voor meer informatie contact met ons op via T: 088-4663030 of E: academy@inholland.nl