Sensorisch Onderzoek A

Start

Amsterdam, woensdag 30 maart 2022
overige lesdata: woensdag 13 april, 25 mei (terugkommiddag) en 2 juni 2021 (examen)

lestijden dag 1 en 2: van 10:00 - 16:30 uur
terugkommiddag: van 12:30 - 16:30 uur

Locatie

MOA VIDA-gebouw
Kabelweg 57 (2e verdieping)
1014 BA Amsterdam

 

Duur

de voorbereiding bedraagt ongeveer 10 uur per studiedag en bestaat uit het bestuderen van het boek Proeven van Succes en het maken van oefenopgaven

Investering

€ 1.120
dit is inclusief NIMA/MOA examen Sensorisch Onderzoeker A  (t.w.v. €330)
inbegrepen zijn consumpties, lunches en een bundeling van de getoonde sheets

NB: Scholingskosten fiscaal aftrekbaar of in termijnen betalen? Lees verder! 


Type

cursus


Niveau

post-hbo

Waardepapier

na het succesvol beëindigen van het examen ontvang je een officieel MOA-NIMA diploma Sensorisch onderzoeker A

Samenwerking

Inholland Academy en MOA (Profgroep Sensorisch Onderzoek) zijn een samenwerking aangegaan met als doel om het kennisniveau op gebied van sensorisch onderzoek bij medewerkers in voedingsmiddelenbedrijven te verhogen. In gezamenlijkheid is een doorlopende leerlijn ontwikkeld bestaande uit onderstaande cursussen:

Cursus Sensorisch Onderzoeker A
Cursus Sensorisch Onderzoeker B
Cursus Sensorisch Onderzoek (verbreding 1): Kwaliteitscontrole (tijdelijk gratis via NL leert door)
Cursus Sensorisch Onderzoek (verbreding 2): Marketing
Cursus Sensorisch Onderzoek (verbreding 3): Productontwikkeling

Opleidingsleiders en docenten Harry Vogel en Vera van Stokkom

Harry Vogel werkt als docent Food Commerce and Technology (Voedingsmiddelentechnologie) aan Hogeschool Inholland. Binnen de Profgroep Sensorisch Onderzoek is hij lid van de examencommissie Sensorisch onderzoeker A en B en verbreding 1 t/m 3. Deze commissie, bestaande uit sensorische onderzoekers uit bedrijfsleven en onderwijs, verzorgt de examens onder auspiciën van NIMA en MOA.

Vera van Stokkom is sinds 2013 docent-onderzoeker bij de opleiding Food Commerce and Technology. Zij geeft les in sensoriek, onderzoeksmethodieken en voeding & gezondheid. In 2018 is zij gepromoveerd aan de Wageningen Universiteit met haar proefschrift: ‘Vegetable Acceptance, a bittersweet story. The role of taste in acceptance of vegetables.’ Zij heeft diverse artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften zoals Food Quality and Preference, Appetite en Food Research International.

Toetsing

De cursus wordt afgerond door het doen van een officieel MOA-NIMA Examen. Het examen vindt digitaal plaats in Amsterdam bij de MOA. Je dient daarvoor je eigen laptop mee te nemen. Na het succesvol beëindigen van het examen ontvangt de deelnemer een officieel MOA-NIMA diploma Sensorisch onderzoeker A.

Belangrijkste literatuur

Brinkman, J.H.M. (2020, 6e  herz. druk) Proeven van Succes: sensorisch onderzoek: technieken, procedures en toepassingen, Amsterdam , CLOU (bij de prijs inbegrepen)

Interesse in deze cursus? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Martijn Haas
opleidingscoördinator

Stel je vraag aan Martijn
T: 06 11127371 | 088 466 30 30
E: martijn.haas@inholland.nl

Is dit de cursus voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven