
Amsterdam, woensdag 10 januari 2024
overige lesdata:
MOA VIDA-gebouw
Kabelweg 57 (2e verdieping)
1014 BA Amsterdam
de voorbereiding bedraagt ongeveer 10 uur per studiedag en bestaat uit het bestuderen van het boek Proeven van Succes en het maken van oefenopgaven
€ 1.200 (vrijgesteld van BTW), exclusief NIMA/MOA examen Sensorisch Onderzoeker A (t.w.v. € 350)
De koffie/thee, lunches en een bundeling van de getoonde sheets zijn hierbij inbegrepen.
Handig om te weten
Voor veel van onze opleidingen zijn er aantrekkelijke subsidies, zoals STAP-budget. Of misschien wil je in termijnen betalen? Bekijk hier de mogelijkheden.
module
post-hbo
na het succesvol beëindigen van het examen ontvang je een officieel MOA-NIMA diploma Sensorisch onderzoeker A
Inholland Academy en MOA (Profgroep Sensorisch Onderzoek) zijn een samenwerking aangegaan met als doel om het kennisniveau op gebied van sensorisch onderzoek bij medewerkers in voedingsmiddelenbedrijven te verhogen. In gezamenlijkheid is een doorlopende leerlijn ontwikkeld bestaande uit onderstaande modules:
Sensorisch Onderzoeker A
Sensorisch Onderzoeker B
Sensorisch Onderzoek: Kwaliteitscontrole
Sensorisch Onderzoek: Productontwikkeling
Harry Vogel werkt als docent Food Commerce and Technology (Voedingsmiddelentechnologie) en onderzoeker aan Hogeschool Inholland. Binnen de Profgroep Sensorisch Onderzoek is hij lid van de examencommissie Sensorisch onderzoeker A en B. Deze commissie, bestaande uit sensorische onderzoekers uit bedrijfsleven en onderwijs, verzorgt de examens onder auspiciën van NIMA en MOA. Ook verzorgt hij regelmatig trainingen Sensorisch Onderzoeker A voor de MOA.
Vera van Stokkom is docent-onderzoeker bij de opleiding Food Commerce and Technology (Voedingsmiddelentechnologie). Daarnaast is zij hoofdonderzoeker van het onderzoek Sensory & Consumer Research waarin zij, in nauwe samenwerking met een aantal voedingsmiddelenbedrijven, onderzoek doet naar sensorische onderzoeksmethodieken. Zij geeft les in sensoriek, onderzoeksmethodieken en voeding & gezondheid. In 2018 is zij gepromoveerd aan de Wageningen Universiteit met haar proefschrift: ‘Vegetable Acceptance, a bittersweet story. The role of taste in acceptance of vegetables.’ Zij heeft diverse artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften zoals Food Quality and Preference, Appetite en Food Research.
De module wordt afgerond door het doen van een officieel MOA-NIMA Examen. Het examen vindt digitaal plaats in Amsterdam bij de MOA. Je dient daarvoor je eigen laptop mee te nemen. Na het succesvol beëindigen van het examen ontvangt de deelnemer een officieel MOA-NIMA diploma Sensorisch onderzoeker A.
Brinkman, J.H.M. (2020, 6e herz. druk) Proeven van Succes: sensorisch onderzoek: technieken, procedures en toepassingen, Amsterdam , CLOU (bij de prijs inbegrepen)
Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.
Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.
Download brochure
Vraag het Rowena
T: 06 3100 6732
E: mgt.academy@inholland.nl
Vraag het Cinta
T: 06 1527 9308
E: cinta.peerdeman@inholland.nl
Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!