Sensorisch Onderzoek A

Start

Amsterdam, woensdag 10 januari 2024
overige lesdata:

  • woensdag 24 januari 2024
  • woensdag 6 maart 2024 (terugkommiddag)
  • woensdag 13 maart 2024 (examen)
     

Locatie

MOA VIDA-gebouw
Kabelweg 57 (2e verdieping)
1014 BA Amsterdam

 

Duur

de voorbereiding bedraagt ongeveer 10 uur per studiedag en bestaat uit het bestuderen van het boek Proeven van Succes en het maken van oefenopgaven

Investering

€ 1.200 (vrijgesteld van BTW), exclusief NIMA/MOA examen Sensorisch Onderzoeker A (t.w.v. € 350)
De koffie/thee, lunches en een bundeling van de getoonde sheets zijn hierbij inbegrepen.

Handig om te weten
Voor veel van onze opleidingen zijn er aantrekkelijke subsidies, zoals STAP-budget. Of misschien wil je in termijnen betalen? Bekijk hier de mogelijkheden.


Type

module


Niveau

post-hbo

Waardepapier

na het succesvol beëindigen van het examen ontvang je een officieel MOA-NIMA diploma Sensorisch onderzoeker A

Samenwerking

Inholland Academy en MOA (Profgroep Sensorisch Onderzoek) zijn een samenwerking aangegaan met als doel om het kennisniveau op gebied van sensorisch onderzoek bij medewerkers in voedingsmiddelenbedrijven te verhogen. In gezamenlijkheid is een doorlopende leerlijn ontwikkeld bestaande uit onderstaande modules:

Sensorisch Onderzoeker A
Sensorisch Onderzoeker B
Sensorisch Onderzoek: Kwaliteitscontrole 
Sensorisch Onderzoek: Productontwikkeling

Docenten Harry Vogel en Vera van Stokkom

Harry Vogel werkt als docent Food Commerce and Technology (Voedingsmiddelentechnologie) en onderzoeker aan Hogeschool Inholland. Binnen de Profgroep Sensorisch Onderzoek is hij lid van de examencommissie Sensorisch onderzoeker A en B. Deze commissie, bestaande uit sensorische onderzoekers uit bedrijfsleven en onderwijs, verzorgt de examens onder auspiciën van NIMA en MOA. Ook verzorgt hij regelmatig trainingen Sensorisch Onderzoeker A voor de MOA.

Vera van Stokkom is docent-onderzoeker bij de opleiding Food Commerce and Technology (Voedingsmiddelentechnologie). Daarnaast is zij hoofdonderzoeker van het onderzoek Sensory & Consumer Research waarin zij, in nauwe samenwerking met een aantal voedingsmiddelenbedrijven, onderzoek doet naar sensorische onderzoeksmethodieken. Zij geeft les in sensoriek, onderzoeksmethodieken en voeding & gezondheid. In 2018 is zij gepromoveerd aan de Wageningen Universiteit met haar proefschrift: ‘Vegetable Acceptance, a bittersweet story. The role of taste in acceptance of vegetables.’ Zij heeft diverse artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften zoals Food Quality and Preference, Appetite en Food Research.

Toetsing

De module wordt afgerond door het doen van een officieel MOA-NIMA Examen. Het examen vindt digitaal plaats in Amsterdam bij de MOA. Je dient daarvoor je eigen laptop mee te nemen. Na het succesvol beëindigen van het examen ontvangt de deelnemer een officieel MOA-NIMA diploma Sensorisch onderzoeker A.

Belangrijkste literatuur

Brinkman, J.H.M. (2020, 6e  herz. druk) Proeven van Succes: sensorisch onderzoek: technieken, procedures en toepassingen, Amsterdam , CLOU (bij de prijs inbegrepen)

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure



Bel of mail opleidingscoördinator Rowena Smit voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Rowena
T: 06 3100 6732
E: mgt.academy@inholland.nl

Bel of mail opleidingsadviseur Cinta Peerdeman voor persoonlijk opleidingsadvies en maatwerkvragen:

Vraag het Cinta
T: 06 1527 9308
E: cinta.peerdeman@inholland.nl 

Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven