Sensorisch Onderzoek en Productontwikkeling

Programma post-hbo Sensorisch Onderzoek en Productontwikkeling

In de cursus Sensorisch Onderzoek en Productontwikkeling worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • basis Sensoriek
    • hoe zet je de zintuigen in om smaak en textuur te meten/beoordelen?
  • basis Productontwikkeling
    • waar moet je rekening mee houden bij het herformuleren van een recept?
    • interacties van ingrediënten in producten en de gevolgen voor de smaak
    • hoe maak je een goede proefopzet?
    • factoren van buiten, die de smaak van een product beïnvloeden (bijv. bodem en klimaat)
  • combinatie van Sensorisch Onderzoek en Productontwikkeling
    • fysische gevolgen van productontwikkeling
    • bruinkleuringsreacties en de vorming van aroma’s
    • invloed van textuur op smaakbeleving
    • koppeling van sensorische gegevens aan instrumentele gegevens als textuurmetingen kun je wat je proeft ook meten?
    • rol van de verpakking

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Robin Snoek vierkant.jpg

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Robin Snoek
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Robin
T: 06 1527 9786 | 088 466 30 30
E: robin.snoek@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven