Business Controller

Opstapprogramma Business Controller

Doelgroep

Het Opstapprogramma is bedoeld voor deelnemers die de post-hbo opleiding Business Controller willen volgen en die deficiënties hebben op het gebied van management accounting en financieel management.


Zelfstudieprogramma

Gekozen is voor een zelfstudieprogramma. Bij de start van de opleiding Business Controller gaan we uit van een zekere basiskennis van management accounting en financieel management op het niveau HEAO-bedrijfseconomie. Het Opstapprogramma zorgt ervoor dat dit niveau bereikt wordt. Via online leeromgeving Moodle kun je zelfstandig het programma doorlopen. Het programma bestaat uit 10 delen en zal worden afgerond met een toets. Na het behalen van de toets zal een ‘Bewijs van deelname’ worden toegestuurd en kun je met het juiste basisniveau instromen in de opleiding Business Controller.

Literatuur

De volgende literatuur dient zelf te worden aangeschaft en is verkrijgbaar bij elke (web)winkel of via www.hguitgeverij.nl.
De kosten voor de literatuur zijn €20 per boek.

  • Boek 1: Gijs Hiltermann, Financieel management voor de niet-financiële manager, deel 1 Jaarverslaggeving, 4e druk. ISBN 978 90 824440-7-0.
  • Boek 2: Gijs Hiltermann, Financieel management voor de niet-financiële manager, deel 2, Management accounting & control, 3e druk. ISBN 978 90 824440-3-2.
  • Boek 3: Gijs Hiltermann & Michel Verhoeven, Financieel management voor de niet-financiële manager, deel 3, Financiële-beheeraspecten, 3e druk. ISBN 978 90 830245-1-6.

Te bestuderen

De drie boeken dienen thuis bestudeerd te worden. In Moodle wordt per deel aangegeven welke literatuur aan bod komt. Tevens wordt het leerproces ondersteund door een aantal video’s. Na inschrijving voor het Opstapprogramma ontvang je toegang tot Moodle.

Toets

Na de zelfstudie leg je een toets af, bestaande uit 30 meerkeuzevragen over de stof.

Kosten

De kosten voor het programma bedragen €200.
Dit is exclusief de kosten voor de literatuur (de 3 boeken dienen zelf te worden aangeschaft, à €20 per boek).

Na afloop

Na het succesvol doorlopen van het programma zullen wij een ‘bewijs van deelname’ toesturen. Hiermee kan worden aangetoond dat het basisniveau bereikt is om in te stromen in onze opleiding Business Controller.

Inschrijven Opstapprogramma Business Controller

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Saskia Dekker
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Saskia
T: 06 2111 5434 | 088 466 30 30
E: saskia.dekker@inholland.nl