Palliatieve en oncologische praktijkondersteuning huisartsenpraktijk

Deelnemer Anneke de Vries over de opleiding

"Momenteel heb ik veel profijt van de kennis die ik bij de opleiding Palliatieve en oncologische praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk heb opgedaan. Juist ten tijde van de coronacrisis wordt het in ziekenhuizen op prijs gesteld als bij de huisarts levenseinde- en behandelwensen van patiënten bekend zijn. Samen met de huisarts benader ik telefonisch kwetsbare en oudere patiënten voor een dergelijk gesprek. Tijdens de opleiding hebben we hier veel over gehoord, ervaring opgedaan en allerlei situaties besproken. Daar was volop ruimte voor. Voorheen zou ik er moeite mee hebben gehad, met de opgedane kennis vanuit de opleiding gaat het me veel natuurlijker af. Iedere situatie en elke patiënt is anders, de één wil er nog niet over nadenken, de ander wel."

"Juist ten tijde van de coronacrisis wordt het in ziekenhuizen op prijs gesteld als bij de huisarts levenseinde- en behandelwensen van patiënten bekend zijn."

"We maken nog steeds gebruik van het palliatief zorgregister dat we in het kader van de opleiding hebben gemaakt. Deze lijst houd ik maandelijks bij, het geeft ons inzicht in de groep meest kwetsbare patiënten, ook degenen die nog wat jonger zijn.

We hebben bij de opleiding veel geleerd over de kwetsbare groep en hoe hen te benaderen. Palliatieve zorg is een belangrijk aandachtsgebied van de opleiding, de culturele en sociaal-economische aspecten kwamen daarbij ook aan bod. Komt altijd goed van pas, zeker nu.”Anneke de Vries, deelnemer Palliatieve en oncologische praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk

Een greep uit recente evaluaties van andere deelnemers:
“dankzij de opleiding heb ik een andere kijk op palliatieve zorg gekregen, met name wat ik kan betekenen voor de patiënt”, “de huisartsen in m’n praktijk zijn erg blij met het werk dat ik van hen overneem”, “ik heb concrete tools aangereikt gekregen om patiënten te begeleiden” en “dankzij de opleiding heb ik nu meer plezier in mijn werk”.

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven