Palliatieve en oncologische praktijkondersteuning huisartsenpraktijk

Deelnemer Nina Damo over de opleiding


“De lesstof sluit aan op wat jij in de praktijk tegenkomt”

“In onze huisartsenpraktijk bieden we sinds een paar jaar ouderenzorg aan. Zodat we elke 80-plusser goed in beeld hebben. Maar eigenlijk wilde ik dat ook andere kwetsbare patiënten deze speciale zorg zouden krijgen, zoals mensen met kanker. Op internet kwam ik de opleiding Palliatieve en oncologische praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk tegen. Ik was gelijk enthousiast. Toen ik startte met de opleiding ben ik ook op mijn werk begonnen met de begeleiding van deze groep patiënten. Zo breng ik gelijk in de praktijk wat ik op de opleiding leer.

Groot netwerk

Tijdens de opleiding leer je hoe je patiënten in de palliatieve en terminale fase begeleidt. En hoe je mensen met verschillende vormen van kanker ondersteunt. Ook krijg je les in rouwbegeleiding van nabestaanden. Verder heb ik bijvoorbeeld geleerd hoe ik een zorgregister opzet, een multidisciplinair overleg inricht en protocollen en zorgplannen schrijf. Mijn netwerk is flink gegroeid. Ik heb contact met een geestelijk verzorger, iemand van het palliatief consultatieteam, de oncologisch verpleegkundige van het ziekenhuis en de verpleegkundige van het hospice in de plaats waar ik werk.

Persoonlijk contact

Ik vind het een hele fijne opleiding met bevlogen docenten en een goede coördinator. Ze hebben absoluut verstand van zaken en brengen de lesstof heel levendig. Dat vond ik heel knap, juist vanwege het online werken. Ook al waren de lessen vanwege corona voornamelijk online, toch voelde alles heel persoonlijk. En prettig vond ik dat docenten inspeelden op vragen uit de klas. Zo sluit de lesstof helemaal aan op wat jij in de praktijk tegenkomt.


Neem de tijd

Wil je deze opleiding doen, dan is het fijn als je ervaring als praktijkondersteuner hebt, het liefst in de richting van ouderenzorg, en minimaal één dag als praktijkondersteuner palliatieve en oncologische zorg werkt. Deze basis heb je echt nodig om alles uit de opleiding te halen, vind ik. Ik deed de opleiding naast mijn fulltime baan, dat vond ik goed te doen. Maar ik heb er wel serieus de tijd voor genomen. Daar wordt de opleiding alleen maar waardevoller en leuker van.”
Nina Damo, deelnemer opleiding Palliatieve en oncologische praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven