Opleiding Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk (POH 1jr)

Docent Edith Meyering - opleiding POH 1jr


"Belangrijk dat praktijkondersteuners hun kennis over voeding vergroten"

Edith Meyering is diëtist in de 1e lijn. Ze heeft haar eigen praktijk met inmiddels vier locaties in Alkmaar/Oudorp. Voor Inholland Academy verzorgt ze de lessen ‘voedingsrichtlijnen bij diabetes’, ‘voedingsrichtlijnen bij hart- en vaatziekten’ en ‘voedingsrichtlijnen bij COPD’ aan de opleiding voor praktijkondersteuners.

"Tijdens het werk in mijn praktijk zie ik hoe belangrijk het is om goed samen te werken met andere disciplines. In mijn eigen praktijk heb ik veel te maken met verschillende praktijkondersteuners. Het is belangrijk dat we allemaal hetzelfde vertellen en dat cliënten geen tegenstrijdige adviezen krijgen. Ik wil de deelnemers leren welke keuzes er zijn binnen een gezond voedingspatroon, passend bij verschillende aandoeningen.

Lekker discussiëren

Ik vind het leuk om de kennis en ervaring die ik in mijn eigen praktijk heb opgedaan over te dragen aan deelnemers. Deelnemers zijn meestal heel geïnteresseerd en brengen vaak casussen uit de praktijk in. Ik houd ervan om lekker te discussiëren over wat je met aanpassingen in de voedingsgewoontes kan bereiken. Het is geweldig om te zien dat soms kleine veranderingen al zo’n positief effect op de gezondheid kunnen hebben.

Kennis vergroten

Wat mij betreft is het heel goed dat praktijkondersteuners deze lessen volgen. Het is erg nuttig voor ze om hun kennis over voeding te vergroten. Zo kunnen ze hun cliënten zelf algemene voedingsadviezen geven. Ook wil ik de deelnemers graag meegeven dat samenwerken met een diëtist in de buurt heel fijn kan zijn. Op die manier kunnen ze cliënten die meer advies of begeleiding nodig hebben snel en gemakkelijk doorverwijzen.

Tevreden mens

Ik vind werken als diëtist geweldig. Het is mooi om mensen, jong en oud, te begeleiden naar een gezond eetpatroon dat aansluit bij een eventuele (chronische) aandoening, zoals diabetes of COPD. Maar ook naast mijn werk vermaak ik me goed. Ik geniet ervan om te wandelen, te winkelen, te lezen en te reizen. Of ik nog een droom heb die ik wil verwezenlijken? Eigenlijk niet, ik ben een heel tevreden mens."Edith Meyering

docent opleiding Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven