Opleiding Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk (POH 1jr)

Deelnemer Anja ten Hoopen over de opleiding POH 1jr

"Tijdens mijn werk als wijkverpleegkundige voelde ik me een spin in een web. Ik kende het vakgebied goed en had inmiddels een behoorlijke ervaring opgebouwd. Toch bekroop mij vorig jaar het gevoel dat het tijd werd voor een nieuwe richting. Binnen de Zorggroep Almere besprak ik dit gevoel met een collega, die mij aanbood een paar dagen mee te lopen in zijn functie van praktijkondersteuner somatiek. Ik vond dat zo leuk dat ik vol overtuiging voor de post-hbo opleiding Praktijkondersteuning heb ingeschreven.

Intervisie
Ik vond het erg leuk te ervaren dat ik heel veel kennis in de zorgsector heb opgebouwd in de afgelopen jaren. Dat ik deze kennis nu heb aangevuld met nieuwe medische informatie voelt als een verrijking en kennismaking met een nieuw vak. Het beeld dat deze opleiding geprotocolleerd of saai zou zijn, herken ik helemaal niet. Er is uiteraard protocol, maar ook veel vrijheid om daar in je spreekuur vorm aan te geven. De docenten vertalen met veel enthousiasme hun vakkennis naar onze beroepspraktijk. Vooral ‘Intervisie’ vind ik van meerwaarde voor de opleiding: je kunt in een veilige omgeving lastige casuïstiek bespreken. De goede organisatie en ondersteuning van de opleiding, in combinatie met de prima bereikbaarheid van de leslocatie (Alkmaar), hebben mij positief verrast.

Werken en leren
Van spin in het web als wijkverpleegkundige weer terug naar de basis al praktijkondersteuner; het daagt mij uit om veel vlieguren te maken om het vak ‘in de vingers te krijgen’. De combinatie van werken en leren, een gezin met opgroeiende kinderen bleek voor mij heel goed te managen.

Ik heb enorm veel plezier in wandelen met een vriendin en het lukte me om daarvoor ook tijdens de opleiding elke week een dag vrij te houden. Ik vind het fijn dat ik de opleiding inmiddels met goed resultaat heb afgerond. Het is een enerverende tijd geweest, maar ik kijk er ook naar uit om me volop op mijn nieuwe rol te storten en misschien wel een droom waar te maken: met mijn wandelvriendin lopend naar Rome!"Anja ten Hoopen, praktijkondersteuner somatiek Zorggroep Almere en oud-deelnemer POH

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven