Opleiding Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk (POH 1jr)

Deelnemer Caroline Groenland over post-hbo POH 1jr

"Ik was al enige jaren met veel plezier aan het werk als verpleegkundige in Egmond aan Zee. Eind 2019 besloot ik mijn verpleegkundige ervaring aan te vullen met kennis over praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk. Ik was klaar voor een volgende stap. Tijdens mijn oriëntatie op een opleiding, viel mijn keuze op de eenjarige post-hbo opleiding Praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk van Inholland Academy.

“Het team van Inholland Academy heeft ervoor gezorgd dat we een ‘digitale vlucht’ maakten.”
Ik had er zin in en begin 2020 is de opleiding gestart. Hoewel een nieuwe start altijd een beetje spannend is, voelde ik me direct zeer thuis en welkom in de groep. Kort na de eerste bijeenkomst werden we overvallen door de coronapandemie. Dit had enorme impact op de zorg, maar ook de opleiding kon niet meer fysiek gevolgd worden. De communicatie en de bijeenkomsten werden grotendeels online georganiseerd. Regelmatig werd er een duidelijke terugkoppeling gehouden. De lijnen waren kort en laagdrempelig en dat vond ik persoonlijk erg prettig. Het team van Inholland Academy heeft ervoor gezorgd dat we een 'digitale vlucht’ maakten. We hebben door de inzet, flexibiliteit en creativiteit van alle medewerkers en docenten - maar zeker ook van de deelnemers - de opleiding succesvol kunnen afronden. We hebben ons ‘examenfeest’ digitaal gevierd, maar ik kijk enorm uit naar de live versie die nog voor ons in het verschiet ligt.

Zelfvertrouwen
Mijn wens is uitgekomen: ik werk nu vier dagen als praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk in twee verschillende praktijken. Ik startte met zelfvertrouwen en met de juiste kennis en ervaring uit de opleiding en mijn stage. Ik ben blij dat ik deze stap gezet heb. Het is een prachtig vak. Binnen het team van de huisartsenpraktijk kan ik zelfstandig een waardevolle bijdrage leveren. Ik wil alle docenten, medewerkers en de opleidingscoördinator van de eenjarige opleiding Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk van Inholland Academy bedanken voor hun betrokkenheid en inzet tijdens mijn studietijd."Caroline Groenland, praktijkondersteuner en oud-deelnemer POH 1jr

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven