Opleiding Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk (POH 1jr)

Wat is een praktijkondersteuner?

Een praktijkondersteuner (POH) is onmisbaar in de huisartsenpraktijk van tegenwoordig. Hij of zij neemt een unieke, zelfstandige positie in, naast de huisarts en doktersassistente. Als praktijkondersteuner houd je jezelf bezig met preventie, monitoring, begeleiding, voorlichting en educatie bij specifieke groepen patiënten, in het bijzonder die met chronische aandoeningen.

Wat doet een praktijkondersteuner?

Als praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk richt je jezelf op de huisartsenzorg voor volwassenen en ouderen. Je helpt patiënten met een chronische aandoening, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, COPD en astma. Je signaleert, controleert, biedt preventie en stimuleert zelfmanagement. Ook geef je voorlichting over e-healthprogramma’s en ICT-ondersteuning. 

Hoe word je praktijkondersteuner?

Een geschikte opleiding om jezelf te ontwikkelen tot praktijkondersteuner is de post-hbo opleiding  Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk (POH 1jr) van Inholland Academy. Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor hbo- verpleegkundigen inservice plus-verpleegkundigen die praktijkondersteuner willen worden. Ook bieden wij speciaal voor doktersassistenten en mbo-verpleegkundigen het voortraject post-hbo opleidingen Verpleegkunde aan. 

Praktijkondersteuner worden? Volg de post-hbo opleiding POH 1jr bij Inholland Academy