Opleiding Ouder- en gezinsbegeleiding

Leer als hulpverlener gezins- en opvoedingsproblematiek te benaderen vanuit de ouderschaps- en systeemtheorie

Ouderbegeleiding opleiding

Ouderschap is éen van de grootste uitdagingen in het leven; het is een continu proces waarin ouders of opvoeders steeds opnieuw voor de taak komen te staan om uit te vinden wat werkt voor het kind. Vaak gaat dit goed, maar in de hulpverlening word je in gezinnen ook geconfronteerd met opvoedings- of ontwikkelingsproblemen. Wanneer jij als professional hier mee te maken hebt, heb je automatisch te maken met de ouders en/of opvoeders. In deze post-hbo opleiding Ouder- en gezinsbegeleiding staat het begeleiden van de ouders of opvoeders centraal: je ontwikkelt een oudergerichte houding om vanuit daar te werken aan de problematiek die speelt.

Werk jij als professional met (jonge) kinderen en heb je daarbij intensief contact met ouders of opvoeders? En wil jij meer kennis en skills opdoen over o.a. de ouderschapstheorie en de systeemtheorie? En wil je meer handvatten om lastige gesprekken met ouders, opvoeders en andere betrokkenen te voeren? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Lees meer over de post-hbo opleiding Ouder- en gezinsbegeleiding

niveau
post-hbo
duur
13 bijeenkomsten in 8 maanden
locatie
Diemen

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochureBel of mail opleidingscoördinator Nancy van Rooijen voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Nancy
T: 06 1527 9390
E: gsw.academy@inholland.nl

Persoonlijk opleidingsadvies nodig of maatwerkvragen? Plan een online adviesgesprek met opleidingsadviseur Anke Kersting:

Vraag het Anke
T: 06 2111 5488
E: anke.kersting@inholland.nl

Plan je online adviesgesprek

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven