Opleiding WMO consulent

Deelnemer Margreet Fischer over de opleiding WMO consulent


“Ik wil meer kunnen doen voor senioren"

Margreet Fischer is consulent integrale toegang bij gemeente Den Helder. Ze volgde de opleiding WMO consulent bij Inholland Academy.

"Werken als WMO consulent heeft me altijd al aangetrokken, maar ik had de competenties niet om voor zo’n baan te gaan. Ik werkte in de ouderenzorg, en ben daar op een gegeven moment na 25 jaar uit onvrede mee gestopt. Daarna heb ik besloten tóch voor de opleiding WMO consulent te gaan. Mijn motto is immers: ‘don’t wish for it, work for it’. 

Vertrouwd adres

Ik koos voor Inholland Academy, omdat deze opleiding me het meest vertrouwd overkwam. Alkmaar was voor mij goed aan te rijden en de opzet van de opleiding sprak me aan. Bovendien had ik prettig contact per e-mail met de docent Peter Derksen. Dat trok me over de streep. 

Geloven in jezelf

Het klassikale onderwijs vond ik erg prettig. Ik heb echt genoten van alle lesavonden en plezier gehad in het leren. Natuurlijk leer je veel van een docent, maar ook van de inbreng en ervaringen van mededeelnemers steek je veel op. Wat ik mensen wil meegeven die nog twijfelen: als je maar wilt, lukt het echt. Geloof in jezelf. En weet je iets niet, durf het dan te vragen.

Meer doen voor senioren

Wat de opleiding me heeft gebracht? Vooral dat ik op mezelf heb leren vertrouwen. Ik geloof nu in mezelf, dat dit werk bij me past en dat ik in staat ben om op een professionele en menselijke manier zorgaanvragen te behandelen. Mijn droom is om het wijkteam waar ik nu voor werk, verder te ontwikkelen. Hoe kunnen we inzetten op preventie in het voorveld? Ik zou als samenleving nog meer willen doen voor senioren en eenzaamheid eerder willen signaleren."

Margreet Fischer
deelnemer post-hbo opleiding WMO consulent

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven