Advanced Practice Echografie 1 (APEC1)

Programma module Advanced Practice Echografie 1

Tijdens de module Advanced Practice Echografie 1 (APEC1) krijg je een mix van theorie- en praktijklessen op woensdagmiddag en vroeg in de avond. Anatomie, fysiologie, pathologie en beeldherkenning komen aan bod, evenals klinisch redeneren en ondersteunde lessen, zoals het interpreteren van labwaarden, wetenschappelijk schrijven, echografisch onderzoek bij kinderen en ergonomie.

Advanced Practice Echografie 1 (APEC1) omvat een inleiding in de vaatdiagnostiek, het echografisch onderzoek van de organen en bloedvaten in het abdomen (inclusief buikwand en tractus digestivus) en echografisch onderzoek van de hals.

Indien je de opleiding Echografie graag wilt volgen, maar niet in het bezit bent van een MBRT- of andersoortig diploma met betrekking tot echografie (bijvoorbeeld VDL, echocardiografie of gynaecologie/obstetrie), is het vooraf volgen van de Voorbereidingsfase Advanced Practice Echografie sterk aanbevolen. Dit betreft een online zelfstudie via ons leerportaal Moodle. Deze module voorziet in het verkrijgen van de benodigde voorkennis om de module Advanced Practice Echografie 1 (APEC1) te kunnen volgen.

Bijzonderheden

De opleiding Echografie kan worden gevolgd als vakspecifiek onderdeel van de masteropleiding Medical Imaging and Radiation Oncology (MIRO). Inholland Academy biedt delen van deze opleiding ook als incompanytraining aan.

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven