Computertomografie

Docent dr. Ronald Booij

 

"CT-techniek is continu in ontwikkeling, dat vind ik prachtig"

Dr. Ronald Booij is gespecialiseerd in computertomografie. Hij volgde de inservice opleiding radiodiagnostiek, deed de master MIRO aan Inholland Academy en promoveerde aan de Erasmus Universiteit. Nu werkt hij als post-doctoraal onderzoeker op photon-counting CT in het Erasmus MC en in Zweden. Bij Inholland Academy verzorgt hij twee lessen binnen de CT-module.

Nieuwe technieken

"Ik heb een grote passie voor computertomografie. In mijn tweede leerjaar kwam ik ermee in aanraking, toen de eerste multi-slice CT in Nederland werd geïntroduceerd in de oude Daniel den Hoed-kliniek. Ik vond het prachtig om te zien hoe de laboranten deze nieuwe techniek omarmden en ons als studenten erbij betrokken. De ontwikkelingen hebben niet stilgestaan. Nu zetten we met photon-counting CT weer een grote stap vooruit. Als onderzoeker ben ik daar volop mee bezig.

Handvatten voor praktijk

In mijn lessen geef ik een verdieping op de techniek. Hoe kun je de techniek inzetten in de praktijk? Ik hoop dat mijn studenten door mijn manier van lesgeven enthousiast worden over CT. En dat ik ze handvatten kan geven voor op de werkvloer, zodat de patiëntenzorg én het werkplezier steeds beter worden. Belangrijk vind ik dat een student goed voorbereid naar de les komt. Dat je bijvoorbeeld weet welke machines je hebt staan in het ziekenhuis en van welk merk. Want des te gerichter kan ik helpen bij vragen.

Discussie aangaan

Wat ik zo leuk vind aan lesgeven is dat deelnemers van Inholland Academy al vakbekwaam zijn. Ze stellen kritische vragen en willen en kunnen een discussie aangaan. Soms komt iets in een les ter sprake, en gaat een deelnemer na de les op onderzoek uit. Geweldig vind ik het om dan een terugkoppeling te krijgen in de volgende les of via mail. Natuurlijk vind ik het ook maar wat leuk om mensen die nog beperkte kennis hebben mee te nemen in het diepe, zonder ze te laten verdrinken natuurlijk.

Formule 1

Ik ben niet alleen enthousiast over CT, maar ik ben ook een groot fan van de Formule 1. De afgelopen zeven jaar ben ik ieder jaar met mijn zoon naar Spa afgereisd voor de F1-race. Verder ben ik sinds mijn jonge jaren een groot liefhebber van de boeken van Stephen King. Ik kan uren praten over zijn oeuvre. Ook houd ik van films, ik ben gek op Star Wars en de films van Quentin Tarantino. Pulp Fiction heb ik denk ik al meer dan dertig keer gezien en die verveelt nooit."Dr. Ronald Booij
docent post-hbo module Computertomografie

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven