Echografie Gynaecologie

Toelating Echografie in de Gynaecologie

De module Echografie in de Gynaecologie is bedoeld voor professionals met een (para-)medische opleiding op hbo-niveau of hoger, zoals obstetrisch echoscopisten, verloskundigen, MBB’ers, verpleegkundigen, arts-assistenten en artsen. Indien je om een andere reden wilt deelnemen aan de opleiding, dan vragen we je een motivatie en CV te sturen aan Miriam Riemer, coördinator van de opleiding miriam.riemer@inholland.nl. Deelname met een vooropleiding op mbo-niveau is niet mogelijk.

Voor deelname is het noodzakelijk om over echografische basiscompetenties te beschikken. Je dient eerst de module Echografie Obstetrie Basis of een andere obstetrische basisopleiding te volgen. Deelname na afronding van een andere echografische opleiding op post-hbo niveau wordt beoordeeld door de opleidingscoördinator. 

Praktijkstage

Tijdens de module is een stageplaats verplicht voor minimaal 2 dagdelen (8 uur) per week. De stageplaats(en) dien je zelf te regelen voorafgaand aan de start van de opleiding. De stagebegeleider heeft minimaal 2 jaar werkervaring met gynaecologische echografie. Tijdens de stage dient zowel transabdominaal als transvaginaal onderzoek aan bod te komen. Minimaal de helft van de stage dient in een 2e of 3e lijns centrum gelopen te worden.

Procedure toelating

Na inschrijving voor de module volgen twee stappen om je inschrijving definitief te maken. Eerst worden je diploma(‘s) van je vooropleiding(en) opgevraagd en beoordeeld. Daarna vragen we naar je stagegegevens. Ook deze gegevens worden beoordeeld. Na goedkeuring ontvang je een akkoord voor toegelaten en word je op de wachtlijst geplaatst. Op vastgestelde momenten in het jaar beoordeeld de coördinator van de opleiding wie definitief deel kan nemen aan de module.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven