Echografie in de Gynaecologie en Obstetrie opleiding

Toelating Echografie in de Gynaecologie en Obstetrie opleiding

De opleiding Echografie in de Gynaecologie en Obstetrie is bedoeld voor professionals met een (para-)medische opleiding op hbo-niveau of hoger, zoals verloskundigen, MBB’ers, verpleegkundigen met obstetrische specialisatie, arts-assistenten en artsen. Indien je om een andere reden wilt deelnemen aan de opleiding, dan vragen we je een motivatie en CV te sturen aan Miriam Riemer, coördinator van de opleiding (miriam.riemer@inholland.nl). Deelname met een vooropleiding op mbo-niveau is niet mogelijk.

Praktijkstage

Tijdens de opleiding is een stageplaats verplicht voor minimaal 2 dagdelen (8 uur) per week. De stageplaats(en) dien je zelf te regelen voorafgaand aan de start van de opleiding. Zonder stageplaats is het niet mogelijk de opleiding te volgen.

  • Voor de module Obstetrie Basis maakt de stagebegeleider minimaal 100 termijnecho’s en 150 biometrie-echo’s per jaar
  • Voor de module Obstetrie SEO (2e trim) is de stagebegeleider SEO-gecertificeerd en beschikt over minimaal 2 jaar werkervaring

Tijdens deze module is minimaal 1 jaar werkervaring met basisecho’s (termijnbepaling en biometrie) een voorwaarde. Als je direct doorstroomt uit de module Obstetrie Basis is het verplicht om minimaal 12 uur per week stage te lopen, waarbij biometrie ook aan bod komt. Een stage van 16 uur per week is een pre.

Voor de module Gynaecologie moet zowel abdominaal als transvaginaal echografisch onderzoek aan bod komen. Minimaal de helft van de stage dient in een 2e of 3e lijns centrum gelopen te worden.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure