Echografie Obstetrie Basis

Toelating Echografie in de Obstetrie Basis

De module Echografie in de Obstetrie Basis is bedoeld voor professionals met een (para-)medische opleiding op hbo-niveau of hoger, zoals verloskundigen, MBB’ers, verpleegkundigen met obstetrische specialisatie, arts-assistenten en artsen. Indien je om een andere reden wilt deelnemen aan de opleiding, dan vragen we je een motivatie en CV te sturen aan Miriam Riemer, coördinator van de opleiding  via E: miriam.riemer@inholland.nl. Deelname met een vooropleiding op mbo-niveau is niet mogelijk.

Praktijkstage

Tijdens de module is een stageplaats verplicht voor minimaal 2 dagdelen (8 uur) per week. De stageplaats(en) dien je zelf te regelen voorafgaand aan de start van de opleiding.
Het is niet toegestaan om stage te lopen in de praktijk waar je werkzaam bent. Tijdens de stage wordt een minimaal aantal verrichtingen uitgevoerd: 100 termijnbepalingen in het eerste trimester, waarvan minimaal 30 transvaginaal), en 100 biometrie-echo’s in het 2e en 3e trimester.

De stagebegeleider heeft minimaal 2 jaar werkervaring en maakt ten minste 100 termijnecho’s en 150 biometrie-echo’s per jaar.

Procedure toelating

Na inschrijving voor de module volgen twee stappen om je inschrijving definitief te maken. Eerst worden je diploma(‘s) van je vooropleiding(en) opgevraagd en beoordeeld. Daarna vragen we naar je stagegegevens. Ook deze gegevens worden beoordeeld. Na goedkeuring ontvang je een akkoord voor toegelaten en word je op de wachtlijst geplaatst. Op vastgestelde momenten in het jaar beoordeeld de coördinator van de opleiding wie definitief deel kan nemen aan de module.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven