Echografie Obstetrie SEO (2e trim)

Toelating Echografie Obstetrie SEO (2e trim)

De module Echografie in de Obstetrie SEO (2e trim) is bedoeld voor professionals met een (para-)medische opleiding op hbo-niveau of hoger, zoals verloskundigen, MBB’ers, verpleegkundigen met obstetrische specialisatie, arts-assistenten en artsen. Indien je om een andere reden wilt deelnemen aan de opleiding, dan vragen we je een motivatie en CV te sturen aan Miriam Riemer, coördinator van de opleiding E: miriam.riemer@inholland.nl. Deelname met een vooropleiding op mbo-niveau is niet mogelijk.

Het volgen van de module Echografie in de Obstetrie Basis is verplicht. Instromen na een eerder afgeronde basisopleiding in obstetrische echografie is ook mogelijk.

Praktijkstage

Tijdens de module is een stageplaats verplicht voor minimaal 2 dagdelen (8 uur) per week. De stageplaats(en) dien je zelf te regelen voorafgaand aan de start van de opleiding. De stagebegeleider is SEO-gecertificeerd en beschikt over minimaal 2 jaar werkervaring.

Om te starten met de module is minimaal 1 jaar werkervaring met basisecho’s (termijnbepaling en biometrie) een voorwaarde. Als je direct doorstroomt uit de module Obstetrie Basis is het verplicht om minimaal 12 uur per week stage te lopen, waarbij biometrie ook aan bod komt. Een stage van 16 uur per week is een pré. De opleiding heeft een sterke voorkeur dat deelnemers stage lopen buiten de eigen praktijk.

De stagebegeleider heeft minimaal 2 jaar werkervaring als SEO-echoscopist en heeft in ieder geval één keer een visitatieronde van een Regionaal Centrum Prenatale Screening positief doorlopen.

Procedure toelating

Na inschrijving voor de module volgen twee stappen om je inschrijving definitief te maken. Eerst worden je diploma(‘s) van je vooropleiding(en) opgevraagd en beoordeeld. Daarna vragen we naar je stagegegevens. Ook deze gegevens worden beoordeeld. Na goedkeuring ontvang je een akkoord voor toegelaten en word je op de wachtlijst geplaatst. Op vastgestelde momenten in het jaar beoordeelt de coördinator van de opleiding wie definitief deel kan nemen aan de module.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven