Protonentherapie Fundamentals

Programma module Protonentherapie Fundamentals

De module Protonentherapie Fundamentals behandelt de belangrijkste concepten van protonentherapie en zorgt ervoor dat je aan het eind van de module een fotonenplan kunt vergelijken met een protonenplan en de voor- en nadelen vanuit verschillende perspectieven kunt bespreken.

Na deze basismodule kun je als deelnemer ervoor kiezen om verder te gaan met de Protonentherapie Treatment Planning-module om de basisvaardigheden voor protonplanning aan te leren. Afhankelijk van jouw ervaring kan gekozen worden voor de modules:

  1. Protonentherapie Treatment Planning
  2. Advanced Protonentherapie Treatment Planning

Onderwerpen

De module Protonentherapie Fundamentals omvat 8 hybride/online bijeenkomsten. In elke bijeenkomst wordt interactief een ander thema besproken rondom protoneneigenschappen. De verschillende sessies zullen gaan over de fysische en radiobiologische aspecten van protonbundels, technische en onzekerheidskenmerken, patiëntenselectie en medische aspecten, IGPT en basisvergelijkingen tussen foton- en protonplannen.

Voor elke sessie bereid je verschillende opdrachten voor. Tijdens de online/hybride groepssessies presenteer je de resultaten van de opdrachten en discussieer je interactief met andere deelnemers, de moderator en met klinische protonendeskundigen.

Hybride onderwijs

De module wordt hybride aangeboden. Dit betekent dat de bijeenkomsten zowel fysiek als online via Microsoft Teams bijgewoond kunnen worden. De Nederlandse deelnemers worden aangemoedigd om zo veel mogelijk de bijeenkomsten fysiek bij te wonen in Haarlem.

Keuzemodule

Je kunt de module Protonentherapie Fundamentals als keuzemodule opnemen binnen de masteropleiding Medical Imaging/Radiation Oncology.

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven