Research methods

Docent Moniek van Klink - module Research methods


“De vraag achter de vraag ontrafelen, dat vind ik boeiend aan onderzoek”

Epidemioloog Moniek van Klink besloot twee jaar geleden volledig voor het onderwijs te gaan en heeft daar nog geen seconde spijt van gehad. Ze is vakgroepleider en docent Onderzoek binnen de opleidingen MBRT en MIRO.

“Ik verzorg de verplichte module Research methods en breng de basisbeginselen van het opzetten, uitvoeren en analyseren van kwantitatief, kwalitatief en literatuuronderzoek over. Onderzoek vind ik boeiend, omdat ik graag de vraag achter de vraag ontrafel. Wat is het echte probleem en welke antwoorden hebben we nodig om het vraagstuk op te lossen? Sommige deelnemers zijn aan het begin van de module angstig voor statistiek (SPSS) en kwalitatief onderzoek. Aan het einde van de module zien ze vaak de meerwaarde in en beseffen ze dat statistiek juist leuk is.

Kritische onderzoekshouding

Ik hoop dat ik deelnemers met mijn module enthousiast krijg voor het doen van praktijkgericht onderzoek. Het zijn mensen uit de (para)medische praktijk, en ik vind het mooi dat ik hen 1-op-1 verder kan helpen. Naderhand kunnen ze onder meer de kwaliteit van een onderzoek beoordelen en onderzoekstechnische informatie en betrouwbare onderzoeksresultaten vinden. Maar ook leren ze een kritische onderzoekshouding aan, die ook buiten het opzetten, uitvoeren en analyseren van onderzoek zeer waardevol is. Deelnemers kunnen de stof gelijk in de praktijk toepassen. Volgens mij is dat heel goed voor de motivatie en leercurve.

Energie krijgen

Sinds ik moeder ben, denk ik veel meer na over mijn werk-privébalans. Ik wil werk doen waar ik energie van krijg, en niet alleen maar energie brengen. Twee jaar geleden maakte ik daarom de keuze om volledig het onderwijs in te gaan. Daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Wat ik naast mijn werk doe? Films en series kijken, maar ook koken en sporten. En in de toekomst zou ik me ook graag storten op de bouw van een eigen huisje in een weidse omgeving. Want dromen mag altijd, toch?”
Moniek van Klink

docent opleiding Research in healthcare (module Research methods)

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Moniek van Klink
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Moniek
T: 06 2111 5582 | 088 466 30 30
E: moniek.vanklink@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven