Kindercoach in het onderwijs opleiding

Docent Carla Muijsert-van Blitterswijk "Wat ik de deelnemers van de opleiding Kindercoach in het onderwijs graag mee wil geven is een andere visie op zorgelijk gedrag, zodat kinderen minder snel een (medisch) label krijgen. Ook wens ik ze handvatten toe om kinderen in hun eigen kracht te houden/zetten en vroegtijdig sociaal emotionele problematiek te ontdekken. Kinderen zitten hierdoor beter in hun vel en komen gemakkelijker tot leren. Wat ik de deelnemers van harte gun, is meer inzicht in hun eigen kwaliteiten en talenten zodat zij, net als hun leerlingen, met meer plezier naar school komen.

Passie

Mijn bijdrage aan de opleiding Kindercoach in het onderwijs ligt in bewustwording over wat de kinderen van deze tijd van ons nodig hebben en (her)ontdekken wie je zelf bent. Verder houd ik me bezig met de zin en onzin van labels, kwaliteits- en oplossingsgericht werken en redenen waarop steeds meer kinderen in de problemen komen.

Mijn grootste passie is om kinderen in hun eigen kracht te houden, of ze er weer in te zetten, zodat ze krachtig, weerbaar en met zelfvertrouwen in de wereld komen te staan. Een wereld die razendsnel verandert en veel van hun flexibiliteit en aanpassingsvermogen zal vragen. Naar mijn mening mag het onderwijs hieraan een krachtige bijdrage leveren door onze toekomstige volwassenen te laten ervaren waar hun eigen kracht en bijdrage ligt en op welke gebieden ze die van anderen nodig hebben."

Leren = een levenslange nieuwsgierigheid naar alles wat er te ontdekken valt.Terug naar overzicht Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven