Kindercoach in het onderwijs opleiding

Mariska van der Voort-Koomen over Kindercoach in het onderwijs


“De opleiding inspireerde me een prentenboek te maken”

Mariska van der Voort-Koomen werkt als groepsleerkracht in Hoorn. Ook is ze leefstijlcoördinator (methode voor sociaal-emotionele ontwikkeling) en kindercoach op school en in haar eigen praktijk.

Kindercoach

“Ik was bijna 25 jaar werkzaam in het onderwijs en was toe aan een nieuwe uitdaging. In mijn werk voor de klas had ik wat minder plezier. Al speurend op internet kwam ik uit bij de opleiding tot kindercoach. Een collega had deze opleiding ook gevolgd en was erg enthousiast. Dat gaf de doorslag. Als kindercoach begeleid ik (hoog)gevoelige kinderen en hun ouders bij hun hulpvraag.

Verrijking

Deze opleiding is een enorme verrijking voor jezelf als mens en als leerkracht. Je gaat echt anders kijken naar gedrag van kinderen. Dat helpt bij de omgang met kinderen zelf maar ook met ouders en collega’s. Het is een heel waardevolle en leerzame opleiding. De hoeveelheid stof en opdrachten is wel behoorlijk pittig. Hier moet je wekelijks echt tijd voor inplannen.

Opgeruimd

Tijdens de opleiding heb ik ontzettend veel over mezelf geleerd. Wat zijn mijn kwaliteiten en valkuilen? Er zijn heel wat oude dingen ‘opgeruimd’. Ik ben regelmatig buiten mijn comfortzone gegaan. Maar daardoor voelde ik me wel steeds meer in mijn kracht staan. Ook heb ik nieuwe vriendschappen opgedaan, wat ik heel waardevol vind.

Prentenboek

Een van de opdrachten tijdens de opleiding was om een helend verhaal te schrijven. Door dat te doen voor een kind dat ik op school begeleidde, werd ik geïnspireerd om een prentenboek te maken voor mijn eindpresentatie. Ik heb een verhaal geschreven waarin alle facetten aan bod komen die mij krachtiger hebben gemaakt tijdens de opleiding. De kinderen uit mijn klas hebben hier tekeningen bij gemaakt. Daar ben ik heel trots op.

Laagdrempelig

Ik ben heel dankbaar dat ik dit werk mag doen naast mijn werk voor de klas. Ik vind het zo bijzonder om te merken dat kinderen zelf zo goed weten wat ze nodig hebben. Dat inspireert me enorm. Mijn droom is dat iedere school een kindercoach heeft zodat alle kinderen die dat nodig hebben laagdrempelig, preventief, ‘gratis’ en in een vertrouwde omgeving kortdurende hulp kunnen krijgen."

Mariska van der Voort-Koomen
deelnemer opleiding Kindercoach in het onderwijs

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven