Schoolcoach opleiding

Docent Birgit Steijns - opleiding Schoolcoach

“Als onderwijsprofessional kun je het verschil maken voor leerlingen en hun gezinnen thuis. Ieder mens herinnert zich nog wel die ene leerkracht of docent uit zijn jeugd, die net dat verschil voor hem wist te maken. Die persoon willen we allemaal zijn. Je hebt een belangrijke taak. Je zorgt voor balans en duidelijkheid en realiseert een veilige leeromgeving voor de leerlingen in de klas.

Schoolcoach

Als schoolcoach onderzoek je met jouw collega wat hem of haar blokkeert in het contact met dat ene kind met zorgelijk gedrag in de klas. Hoe kan jouw collega meer in zijn eigen balans komen of hoe kan hij of zij kinderen in de klas zo optimaal mogelijk begeleiden? Niet alleen de kinderen, maar ook degene voor de klas zal met meer plezier en meer zelfvertrouwen naar school gaan. Als schoolcoach heb je daarom een belangrijke taak binnen de school.

Passie

Mijn passie is om alle mensen, klein en groot, in hun kracht te zetten. Vooral mensen die werken met kinderen en jongeren. Wanneer we van jongs af aan meer geluk ervaren, kunnen we de wereld een stukje mooier maken. Mijn ervaring is dat mijn eigen ontwikkeling mij dichterbij mezelf heeft gebracht. Ik ben hierdoor niet alleen als mens, maar ook als professional gegroeid. Toen ik mezelf eenmaal leerde kennen, kon ik zonder oordeel, nieuwsgierig en met meer gemak de verbinding aangaan met de ander. Ik weet dat ik als mens voor 80% de tool ben in de begeleiding van een ander. Deze basis willen we de deelnemers ook meegeven."Birgit Steijns
docent opleiding Schoolcoach

Terug naar Docenten

Deelnemer Kathy Demeulemeester deelt in onderstaande video met docent Birgit Steijns haar ervaringen met de post-hbo opleiding Schoolcoach.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven