Schoolcoach opleiding

Deelnemer Nafiesa Oemed over de post-hbo opleiding Schoolcoach


"Om te groeien als coach, moet je dieper naar binnen gaan"

Nafiesa Oemed is intern begeleider op de P.H. Schreuderschool, en start per 1 augustus 2022 als locatiedirecteur van OBS de Klimop in Den Haag. Ze heeft de post-hbo opleiding Schoolcoach bij Inholland Academy dit schooljaar gevolgd.  

"Ik merkte in mijn werk dat er veel collega’s rondlopen met coachvragen. Ook al had ik geen echt coachdiploma op zak, toch was ik veel bezig met hun processen en hulpvragen. Daarom heb ik besloten de opleiding Schoolcoach te gaan volgen. Het woord ‘schoolcoach’ spreekt me aan. Je leert breder coachen, op schoolniveau, en dat past bij mijn ambities als schoolleider.
 

Autonoom bekwaam

Dankzij de opleiding ben ik nog meer gegroeid als coach, maar ook als schoolleider. Ik heb mezelf nog beter leren kennen, bijvoorbeeld op het gebied van draagkracht, draaglast, kwaliteiten en valkuilen. Alles wat ik leerde, kon ik gelijk toepassen in mijn werk. Zo kwam ik erachter dat ik dankzij de opleiding gegroeid ben van onbewust bekwaam naar autonoom bekwaam.

Traantje gelaten

De lesdagen waren altijd inspirerend en de werkvormen waren interactief en divers. Er werd veel gewerkt met casussen. Dit zorgde ervoor dat ik het coachen écht kon oefenen en snel duidelijk kreeg waar ik tegenaan liep. Om jezelf te leren kennen als coach, moet je diep naar binnen. Wat voel je precies, en wat doet dat met je? Ik heb af en toe wel een traantje gelaten. Dat zie ik als iets positiefs, het was een bevestiging dat ik op de goede weg zat.


Rugzak vol ervaring

De opleiding tot schoolcoach is heel waardevol wanneer je op alle niveaus – van team tot ouders en leerlingen - wilt leren coachen. Je krijgt les van heel deskundige docenten. Ik vond het een feestje om deze opleiding te volgen. Je gaat met een rugzak vol coachervaring én een diploma op zak weer terug naar je werkomgeving. Ook mijn collega’s hebben mijn groei meegemaakt en waarderen die ontwikkeling zeer.

Inspiratie

Wat mij inspireert in het leven? Dat zijn toch wel leidinggevenden uit diverse branches die iets hebben bedacht wat werkt voor de maatschappij, en waar iedereen in de maatschappij wat aan kan hebben. Persoonlijk droom ik van een school waar kinderen op alle fronten leren, maar op hun eigen niveau, en dat ze daarbij gelukkig zijn met wie ze zijn! Het zou mooi zijn als school een soort community is waar ook ouders, maar ook de buurtorganisaties, meer betrokken zijn en onderdeel uitmaken van de school."

Nafiesa Oemed
locatiedirecteur OBS de Klimop in Den Haag
deelnemer post-hbo opleiding Schoolcoach

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven