Schuldhulpverlening aan ondernemers

Docent Ingrid Wijks


"Ik gun iedereen een leven zonder problematische schulden"

Ingrid Wijks is persoonlijk zaakbehandelaar bij de Belastingdienst. Daar begeleidt ze mensen door het herstelproces. Bij Inholland Academy verzorgt ze de module Schuldhulpverlening aan ondernemers.

Schone lei

"Graag help ik mensen die moeite hebben om zelf hun financiële en maatschappelijke belangen te behartigen. Daarom heb ik jarenlang als beschermingsbewindvoerder gewerkt. Tijdens deze periode heb ik vooral mensen met een schuldenproblematiek begeleid naar schuldhulpverlening. Veel van hen zijn weer met een schone lei gestart en dat heeft mij veel voldoening gebracht.

Steentje bijdragen

Ik wilde me verder verdiepen in de schuldhulpverlening en ben daarom in 2022 aan de opleiding begonnen. Zo kan ik een steentje bijdragen aan het oplossen van de groeiende schuldenproblematiek. En ik hoop dat meer mensen dat gaan doen. Want een samenleving waarin steeds meer mensen moeilijk oplosbare schulden hebben, kan niet goed functioneren.

Vak verstaan

Met deze module probeer ik deelnemers enthousiast te maken voor dit vak. Hoe lees je een jaarrekening van een ondernemer? En wat kun je vervolgens doen om hem of haar te helpen? Ik vind het leuk om les te geven aan deelnemers van Inholland Academy omdat zij professionals zijn in het werkveld. Ze verstaan hun vak en willen nog beter worden.

Vakliteratuur

In mijn vrije tijd houd ik van lezen, ook vakliteratuur. Zo lees ik graag de boeken van prof. dr. Leo Stevens, die veel schreef over het Belastingstelsel, pensioenen en de participatiemaatschappij. Verder lees ik graag boeken over spiritualiteit, en kijk ik graag naar Engelse detectives en thrillers. Mijn droom? Zo veel mogelijk kennis en kunde delen, want ik gun iedereen een leven zonder problematische schulden."

Ingrid Wijks
docent module Schuldhulpverlening aan ondernemers

Terug naar Docenten

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven