Informatiemanagement en informatiebeveiliging in zorg en welzijn

Informatiebeveiliging in de zorg

Zorg- en welzijnsorganisaties worden in hun strategie en inrichting steeds afhankelijker van informatie en informatiesystemen. Ze worstelen tegelijkertijd met informatie-overaanbod en informatie-ondergebruik. De toename van ICT-mogelijkheden kan worden gebruikt om de ICT-capaciteit te vergroten. Daardoor kan ICT meer worden gestuurd op output en komt deze op afstand te staan van de organisatie (aparte ICT-afdelingen of outsourcing). Binnen de organisatie ontstaat een behoefte aan een valide gesprekspartner als tegengewicht voor de (al dan niet uitbestede) ICT-afdeling.

Strategisch informatiemanagement

Tegelijkertijd wordt de werkvloer geconfronteerd met onvoldoende inzicht in de processen en in de organisatie van haar eigen informatieprocessen. Er is behoefte aan strategisch informatiemanagement. Ook zijn zorg- en welzijnsorganisaties bij wet verplicht om informatie op een juiste manier te beveiligen. Er is behoefte aan een informatiebeveiligingsplan dat moet voldoen aan de norm NEN 7510. Daarbij moet ook rekening worden gehouden met wetgeving zoals de AVG en de Wegiz.

In deze post-hbo module Informatiemanagement en informatiebeveiliging in zorg en welzijn leer je hoe je een strategisch informatiemanagementplan én informatiebeveiligingsplan voor jouw organisatie opstelt. 

Lees meer over de post-hbo module Informatiemanagement en informatiebeveiliging in zorg en welzijn

niveau
post-hbo
duur
10 bijeenkomsten in 20 weken
locatie
Amsterdam

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Rob Doms
opleidingscoördinator

Stel je vraag aan Rob
E: mahip@inholland.nl

Is deze module iets voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven