Echografie

Programma post-hbo/master Echografie

De opleiding bestaat uit een mix van theorie- en praktijklessen op woensdagmiddag en vroeg in de avond. Anatomie, fysiologie, pathologie en beeldherkenning komen aan bod evenals klinisch redeneren en ondersteunde lessen zoals het interpreteren van lab-waarden, wetenschappelijk schrijven, echografisch onderzoek bij kinderen en ergonomie. De opleiding is opgebouwd uit twee onderwijseenheden: Algemene echografie en Echografie extremiteiten en nervi. Algemene echografie omvat een inleiding in de vaatdiagnostiek, het echografisch onderzoek van de organen en bloedvaten in het abdomen (inclusief buikwand en tractus digestivus) en echografisch onderzoek van de hals. Echografie extremiteiten en nervi omvat het echografisch onderzoek van de schouder, knie, pols, enkel, elleboog, heup en de nervi van de bovenste- en onderste extremiteiten.

Indien je de opleiding Echografie graag wilt volgen maar niet in het bezit bent van een MBRT- of andersoortig diploma met betrekking tot echografie (bijvoorbeeld VDL, echocardiografie of gynaecologie/obstetrie) is het vooraf volgen van de Basis echografie verplicht.

Bijzonderheden

De opleiding Echografie kan worden gevolgd als vakspecifiek onderdeel van de Master Medical Imaging and Radiation Oncology (MIRO). Inholland Academy biedt delen van deze opleiding ook als incompanytraining aan.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Stephan Kloër 2021

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Stephan Kloër
opleidingscoördinator

Stel je vraag aan Stephan
T: 06 1144 9820 | 088 466 30 30
E: stephan.kloer@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven