Recht, ethiek, filosofie en sociologie

Programma Recht, ethiek, filosofie en sociologie

Tijdens deze module bekijken we een aantal ethische vragen vanuit juridisch, ethisch, filosofisch en sociologisch oogpunt met als doel vanuit een breder perspectief na te kunnen denken over ons handelen en het maken van keuzes. Je leert niet alleen nadenken over ethische vraagstukken die je eigen handelen raken, maar ook leer je om mee te denken over vraagstukken die jouw organisatie als geheel raken. Dit alles met als doel een bijdrage te kunnen leveren aan de voortdurende verbetering van de kwaliteit van zorg.

De module module duurt ca zes maanden en bestaat uit zeven bijeenkomsten (die live in Haarlem, dan wel op afstand via videoconferencing gevolgd kunnen worden), twee bijeenkomsten van een dag, zelfstudie en opdrachten. De module wordt afgesloten met het schrijven van een artikel waarin een (internationale) vergelijking centraal staat.

De opzet van de module is erop gericht dat deelnemers actief bezig zijn met het formuleren van de eigen gedachten en deze bespreken met anderen. De interactie met medecursisten een belangrijk onderdeel. Het verschil in achtergrond van de deelnemers brengt de nodige diversiteit in de discussies, draagt bij aan zorgvuldige meningsvorming en maakt de gesprekken boeiend en leerzaam.

Bijzonderheden

Recht, ethiek en filosofie is een keuzemodule binnen de masteropleiding Medical Imaging/Radiation Oncology. De module is ook een onderdeel van de opleiding Research in Healthcare.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Marjon De Jong

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Marjon de Jong
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Marjon
T: 06 5237 5640 | 088 466 30 30
E: Marjon.dejong@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven