Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk (POH) met voortraject

Preventie, voorlichting en zorg voor chronisch zieke patiënten.

woensdag 9 juni 2021

Online Open Avond Werken en Leren

De praktijkondersteuner (POH) is onmisbaar in de huisartsenpraktijk van tegenwoordig. Hij of zij neemt een unieke, zelfstandige positie in, naast de huisarts en doktersassistente. Als POH houd je jezelf bezig met preventie, monitoring, begeleiding, voorlichting en educatie bij specifieke groepen patiënten, in het bijzonder die met chronische aandoeningen.

Je leert de patiënt omgaan met zijn beperkingen, stimuleert de zelfredzaamheid en een gezonde leefstijl. Ook speel je als POH vaak een coördinerende rol in de samenwerking tussen wijkteams en andere zorgverleners.

Heb jij de ambitie om praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk te worden? Deze opleiding POH met voortraject, speciaal bedoeld voor doktersassistenten en mbo-verpleegkundigen, bereid jou hier helemaal op voor.

Lees meer over de opleiding POH met voortraject

niveau
post-hbo
duur
48 bijeenkomsten in 2 jaar
locatie
Hoofddorp
Homepage 30-7-2018 verkleind.jpg

Waarom kies je voor de POH-opleiding van Inholland Academy?

  1. De opleiding is volledig uitgerust volgens het vernieuwde competentieprofiel POH 2017
  2. Je krijgt praktijkgericht onderwijs van enthousiaste docenten die ook werkzaam zijn als (kader)arts, POH-er of verpleegkundige
  3. De nieuwste NHG-standaarden en richtlijnen staan in de opleiding centraal
  4. Wij brengen jou graag in contact met ons netwerk van stageverlenende huisartsenpraktijken 
  5. Jouw praktijkbegeleider ontvangt gratis de workshop 'Zorg voor de praktijkbegeleider' om jou optimaal te kunnen begeleiden 
  6. Kennistoetsen en praktijkopdrachten maken dat je goed bent uitgerust met parate kennis en vaardigheden om zelfstandig consulten aan chronisch zieken te verlenen
POH 2jr - interview TPO De Praktijk december 2019

'Plaats voor poh-stagiair in elke praktijk'

Het vinden van voldoende stageplaatsen is een grote uitdaging voor opleidingsinstituten. Onbekendheid met wat de student precies moet leren, kan praktijken huiverig maken om stageplaatsen aan te bieden. TPO De Praktijk sprak hierover met opleidingscoördinator Mies van Amersfoort van Inholland Academy. Inholland Academy biedt diverse leerroutes tot de functie poh en al die verschillende typen studenten moeten een specifieke stage lopen. Lees verder in TPO De Praktijk

Veelgestelde vragen opleiding POH met voortraject

Download ook de veelgestelde vragen over de post-hbo opleiding POH met voortraject.

Nog geen stageplaats?

Ben je nog op zoek naar een stageplaats? Het detacheringsbureau Zusters wil je hier graag bij helpen.

Nieuw competentieprofiel praktijkverpleegkundige huisartsenzorg van kracht

Op 28 juni 2018 is het nieuwe competentieprofiel praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH) vastgesteld in het bestuur van de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH). Het profiel is ontwikkeld door NVvPO, V&VN, NVDA, CNV Zorg & Welzijn, FNV Zorg & Welzijn, Samenwerkende Hogescholen, LHV, NHG en InEen. Het profiel vloeit voort uit een convenant dat genoemde partijen begin 2016 met elkaar sloten. Dit convenant bevat zowel afspraken over de positie en de ontwikkeling van de PVH-functie in de huisartsenzorg als over de positie en doorontwikkeling van de praktijkondersteuner huisartsenzorg (POH). Lees verder op Medicalfacts.nl.

Bekijk ook de veelgestelde vragen op de website van SSFH.

SectorplanPlus

SectorplanPlus is een meerjarige subsidie (2017 - 2022) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor werkgevers in de Zorg en Welzijn om een extra impuls te geven aan opleidingsprojecten die gericht zijn op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde werknemers, opscholing binnen de organisatie via de beroepskwalificerende scholing of opleidingen tot praktijk/werkbegeleiders. Bekijk voor meer informatie Sectorplanplus.nl.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Jolanda Dekker.jpg

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Jolanda Dekker
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Jolanda
T: 06 1187 8719 | 088 466 30 30
E:  jolanda.dekker@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven

Post-hbo opleidingen Zorg en Welzijn

13 redenen om nu bij ons voor een opleiding Zorg en Samenleving te kiezen

Zorgorganisaties staan in deze COVID-tijd voor enorme uitdagingen. Het opleiden van professionals is meer dan ooit nodig om de kwaliteit van zorg te garanderen, nu en in de toekomst. Inholland Academy heeft met een praktijkgericht opleidingsaanbod de mogelijkheid om organisaties en professionals hierin te ondersteunen. Bekijk hier 13 redenen om nu bij ons voor een opleiding Zorg en Samenleving te kiezen.